Cuina de la Vall del Llémena

Canet d’Adri

En aquest ambient d’interior com és la Vall del Llémena regna la cuina popularment coneguda com a cuina de pagès, amb guisats a base de brou, productes de l’horta, de caça i del corral, així com excel·lents embotits i receptes on els bolets de la terra són uns dels principals protagonistes, una cuina que es nodreix del camp i del saber fer del país, i que incorpora a la seva carta els productes de cada temporada.

Els seus plats més típics són el llegat de segles de tradició, que conserven ingredients clau, com l’oli d’oliva, l’allioli i el sofregit. Cal destacar la vedella amb bolets, el conill, la botifarra de perol, l’ànec amb peres o salsifís i els cargols. El delit del paladar s’atura en plats tan exquisits com els “platillos”, els estofats, la carn de perol i la carn d’olla, els confitats i la carn a la brasa. Tots ells acompanyats d’amanides i llegums de l’horta gironina. Les postres, típiques catalanes, són el punt i final d’una experiència culinària que de ben segur restarà en la memòria del comensal. Les més populars, la crema catalana i el recuit de “mel i mató”.

 

Font: www.valldellemena.cat

Vall de Llémena

T. 972 428 284

info@valldellemena.cat

www.valldellemena.cat

Valoració total

MENU

Gironès