Deveses de Salt Sequia Monar Salt Gironès

Salt

Un poble modelat pel Ter

El poble de Salt té una extensió d’uns 6,5 km² i gairebé 30.000 habitants. Tot i ser un dels municipis més petits de la comarca, destaca per ser una ciutat rica en cultura, natura, oci i tradició.

La presència de l’aigua provinent del riu Ter va permetre una agricultura d’horta que tenia renom a la comarca. Un dels principals elements historicocultural de Salt és la séquia Monar, un canal artificial que reparteix l’aigua del Ter per regar hortes i arbredes. La seva antiguitat es remunta més enllà del segle IX. Però el que marca el Salt és el procés industrial que va viure a partir del 1850, quan tres importants indústries tèxtils es van instal·lar a Salt aprofitant els recursos de l’aigua. Per conèixer tota aquesta història, podeu visitar el Museu de l’Aigua de Salt, situat a l’antiga fàbrica tèxtil Coma Cros, seu de l’actual Factoria Cultural Coma Cros.

Pel que fa a l’artesania, Salt és referent en l’art de la cistelleria i per això s’hi celebra cada any la Fira Internacional del Cistell. Aquesta fira té lloc al cor del barri vell de Salt, un espai encantador que conserva un caliu de poble.

Salt és també vila de tradició teatral, és en l’actualitat referent a Catalunya per la importància del seu Teatre i del festival Temporada Alta. En definitiva, Salt ofereix una gran diversitat d’espais naturals, de patrimoni, d’esdeveniments culturals i lleure. Val la pena passejar pels carrers, per les places i parcs, per les vies verdes, per les Deveses de Salt al voltant del riu Ter…

Ajuntament de Salt
Pl. del President Lluís Companys, 1

972 24 91 91

smac@salt.cat

www.viusalt.cat

Valoració total

MENU

Gironès