fbpx
Blau

Al peu de Gavarres

Distància: 7,46 km

Desnivell: 135 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

A l’entrada del poble (si venim de Sant Martí Vell, a l’esquerra) trobem un petit espai d’aparcament on iniciem la passejada. Pugem pel carrer de Sant Esteve, que ens permet apreciar l’autèntic caràcter del poble. Al capdamunt del carrer hi ha una placeta, que ens porta a través d’un corredor a la plaça de l’església. Per aquests carrers veiem voltes tradicionals, façanes, carrers estrets i tortuosos, portals, finestrals i la mateixa església de Sant Esteve, que amb el seu campanar són una de les imatges més representatives de Madremanya.

Seguim pel mateix carrer fins a trobar l’avinguda de les Gavarres, que ens porta a la sortida del poble. Just aquí, travessem la carretera de la Pera i, al costat d’una zona de recollida selectiva, agafem un camí que baixa a través dels camps i que havia estat una antiga via romana.

Seguim fins a arribar a una zona boscosa, on ens endinsem fins a trobar un desviament que baixa pel veïnat de Millars. Travessem el nucli de Millars, observant la seva església i castell, i agafem la carretera asfaltada cap a l’esquerra i la seguim fins a trobar el desviament, també a l’esquerra. Fem una pujada fins a trobar la carretera de la Pera (GIV-6425). Seguim cap a la dreta fins a trobar una estació transformadora de llum en un encreuament de camins.

Agafem el camí de terra del mig, més ample, que travessa camps de conreu i passem per una vinya, que queda a mà dreta, fins a trobar les restes d’un antic molí, a uns 800 metres. Aquí girem a l’esquerra, passant arran d’una zona boscosa, fins a trobar un altre camí que es dirigeix de nou cap a l’estació transformadora. D’aquí agafem el camí asfaltat cap al barri del Pedró.

Travessem enmig de les cases del barri, on podreu admirar la seva bellesa arquitectònica. Trobareu també una creu de Terme, que vincula el municipi amb la Via Augusta. Seguim recte fins a arribar al bell mig del poble de Madremanya.

Valoració total

MENU

Gironès