fbpx
Blau
Monestir de Sant Maria de Cervià de Ter

Camins de Monestir

Distància: 6,61 km

Desnivell: 116 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Comencem a caminar a la Plaça Nova de Raset, veïnat de Cervià de Ter. A la nostra esquerra, queda la gran casa pairal de Can Santamaria. En aquesta casa s’hi va allotjar el poeta Antonio Machado, del 23 al 26 de gener de 1939, camí de l’exili.

Seguim pujant per un camí, semblant a un torrent, per arribar al veïnat de Dalt. Un cop trepitgem asfalt, hem de fer uns metres a la dreta i agafar el camí de terra que surt cap a l’esquerra. Passem pel davant de l’ermita de Sant Roc. Després d’una baixada trobarem un lloc sovint embassat, la riera de la Cinyanella. Just després trobem un camí principal i el seguim cap a l’esquerra. Al cap d’un quilòmetre aproximadament, deixem un trencant a l’esquerra que porta a la masia de Bellver, i seguim, amb una lleugera baixada i entre bosc, fins a trobar les restes d’un molí situat a la vora de la riera de Cinyana. Comença una pujadeta de camí ample, i passant pel costat d’una granja, ja haurem arribat a Viladasens. Si volem fer-hi una passejada, haurem de tombar a l’esquerra en direcció al poble, on el primer que trobem serà el cementiri.

Per continuar la ruta, però, hem de deixar el poble de Viladasens al darrere i començar a baixar per la pista, que primer passa entre conreus i després fa un tram enmig del bosc. Poc després de sortir del tram de bosc, trobem la carretera de Viladasens, que cal travessar per continuar el camí que surt just davant nostre i que tomba cap a la dreta. En el primer trencant on puguem dubtar, cal agafar el camí de la dreta que va a la vora de la riera de Cinyana. Poc després la travessem i arribem a la carretera travessada prèviament. La passem, i avancem per la pista. Deixem una granja a la nostra esquerra i poc després, hem de girar a la dreta si no volem tornar a fer la ruta sencera. Per aquest punt ja hi haurem passat. Trobarem l’ermita de Sant Roc i ja estarem de nou a Raset.

Aquesta ruta, en algun tram, coincideix amb el traçat del Camí de Sant Jaume. Val la pena que aprofiteu la caminada per fer una visita pel poble de Cervià de Ter, amb el magnífic monestir de Santa Maria, el mirador del Castell i els carrers medievals que us transportaran a altres èpoques.

Cervià de Ter

972 011 669

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès