fbpx
Blau

El Congost i la muntanya dels Sants Metges

Distància: 9,21 km

Desnivell: 156 m

Dificultat: Difícil

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

Es tracta d’un itinerari circular de poc més de 9 km al terme municipal de Sant Julià de Ramis. Des d’aquesta població ens dirigim cap al congost del Ter, passem pel Cau de les Goges i pugem a la muntanya dels Sants Metges pel seu vessant septentrional.

El camí s’enfila muntanya amunt per dur-nos fins al veïnat dels Sants Metges i la zona més elevada del puig. Les restes ibèriques del costat de l’església, romanes (Castellum Fractum, 350 dC) i romàniques (església de Sant Cosme i Sant Damià -els Sants Metges-) ens mostren la importància estratègica del lloc, alhora que, al davant nostre, se’ns obren les vistes de la comarca del Gironès i les comarques veïnes, destacant la panoràmica del Baix Empordà i dels Pirineus. La situació del lloc, amb abundància d’aigua i boscatge, era excel•lent per a la caça i òptim per a l’establiment de l’hàbitat de l’home, com ho demostren els jaciments descoberts i les troballes de ceràmica ibèrica i altres restes arqueològiques, que evidencien l’existència de diverses cultures d’èpoques remotes.

Són remarcables els boscos d’alzina i castanyer, amb zones de pi blanc. També és molt destacable la presència d’animals, especialment aus a la zona del riu Ter, guineus i porcs senglars als boscos propers als camps de conreu. Es tracte d’una ruta apte per tothom ja que el desnivell és escàs i els camins i pistes per on circula són còmodes i agradables.

Sant Julià de Ramis

972 011 669

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès

Gironès