fbpx
Blau
La Banya del Boc a Sant Martí de Llémana

El volcà de la Banya del Boc

Distància: 7,47 km

Desnivell: 198 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

Powered by Wikiloc

La ruta comença al cor de la vall de Llémena, a la parròquia de Sant Pere de Llorà, que us aconsellem visitar si la trobeu oberta. L’edifici ja s’esmenta l’any 1058, però les recerques arqueològiques ens diuen que està construïda sobre un edifici anterior que es podria remuntar al s. IX. El que més destaca del conjunt és el campanar, que com la resta de l’edifici és romànic. Per la part del darrere hi podrem veure un absis semicircular i dues absidioles laterals, en què destaquen les seves pintures preromàniques.

Ens dirigim cap a la carretera principal, que travessem per agafar el primer carrer a mà esquerra, que baixa passant pel costat del pavelló esportiu. Al final de la baixada asfaltada, girem a la dreta per agafar un camí ral, primer asfaltat i després de terra. Anem avançant deixant diverses cases a banda i banda fins a trobar un pont. Si volem visitar l’ermita de Sant Medir i el pont hem d’anar cap a la nostra esquerra. Per continuar la ruta, anem recte cap a la Pallonera, una masia situada dins del cràter del volcà del Clot de l’Omera.

Passant pel camí de davant de la casa, sortim del cràter fins a trobar la carretera GI-531. Anem fins a la marquesina del transport públic, entre la carretera i el camp, i agafem el camí de terra, que travessant la carretera, surt cap a la dreta. A la nostra esquerra veurem l’ermita de Sant Joan Baptista. Més endavant, anem a parar a una pista més ampla. Seguint-la, ens dirigim cap a la dreta, i després d’un revolt sobtat, veurem una gredera d’on s’hi van extreure gredes de la colada principal del volcà de la Banya del Boc, que actualment està abandonada.

Seguim per la pista principal de pujada, i poc després d’un revolt a l’esquerra, agafem un camí que comença amb una bona pujada a mà dreta. Arribem al cràter del volcà de la Banya del Boc. Al final de la pujada, deixem una traça de pista forestal a mà esquerra i travessem el cràter del Puig de la Banya del Boc entre camps de conreu.

Per tornar a Llorà, a l’encreuament del collet, prenem el camí principal que baixa. En el primer revolt, deixem una pista a mà dreta que ens portaria cap a les ruïnes del mas l’Hortaló. Amb alguna forta rampa de baixada, arribem a la pista asfaltada. L’anem seguint, passant primer entre alguna masia i després entre casetes amb jardí, fins a trobar la carretera GI-531. Si tombem cap a l’esquerra, veurem el campanar de Sant Pere de Llorà, el punt d’inici de la ruta.

Valoració total

MENU

Gironès