fbpx
Blau

Masos del pla de l’Onyar

Distància: 6,32 km

Desnivell: 27 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Sortim de l’aparcament del pavelló municipal d’esports, i agafem el carrer Miquel Martí Pol, a l’alçada del pavelló esportiu. Situats sempre a la vorera esquerra, agafem el primer encreuament a l’esquerra, on comença un camí de terra just al costat d’uns hivernacles. A pocs metres creuem el riu Onyar per una passera de formigó i enfilem direcció sud, creuant camps de conreu i plantacions d’arbres fruiters. Sense deixar el camí principal, arribem a trobar el Bugantó, afluent de l’Onyar que recull les seves aigües del massís de les Gavarres. Sense creuar-lo tombem a l’esquerra i anem resseguint el seu curs fluvial.

Immersos en un ambient de ribera, passem a prop del mas Selvà fins a arribar altre cop a la carretera. Girem a l’esquerra, direcció sud (cap a Fornells) pel camí asfaltat. Remuntem una petita pujada passant pel costat dels masos de ca l’Estrac de l’Alzina, a l’esquerra, i de Can Xiberta, a la dreta.

Iniciem una baixada, i poc després, agafem la carretera asfaltada cap a la dreta. De seguida passem pel costat de Can Mai, a l’esquerra. En aquest tram de camí tindrem una magnífica vista sobre la vall de l’Onyar i del mateix poble de Fornells de la Selva, amb els Pirineus al fons. Passarem pel costat del mas Civils i de ca l’Amargant, tots dos a la dreta del camí. Just abans d’endinsar-nos en un bosc de roures i alzines, trobem el mas Pou a l’esquerra. Després de 300 metres de camí boscós, arribem a la carretera que va de Fornells a Llambilles, tombem a l’esquerra i passem pel costat del mas Mallorquinet.

Iniciem ara un petit descens que porta al pla agrícola de l’Onyar. A mà esquerra trobem el mas Pou i a la dreta, més enlairats en un turó, veiem cal Rellotger i Can Ferrando. Continuant pel camí asfaltat passem pel costat de la Casa Nova de Ferrando, més endavant arribem el Pitch & Putt. Seguim fins a trobar el pont sobre el riu Onyar. Immediatament a l’esquerra agafem un camí de terra que segueix el curs del riu i, a mà dreta, ens queda el mas el Molí (antic molí de la contrada). Continuem pel camí fins a tornar al punt d’inici.

Fornells de la Selva

972 011 669

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès