Blau

Els masos del Pla de l’Onyar

Distància: 6,3 km

Desnivell: 22 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Descarregueu-vos  el track de la ruta

 

Sortim de l’aparcament del pavelló municipal d’esports i comencem la ruta creuant la carretera per agafar el carrer Miquel Martí Pol, a l’alçada del pavelló esportiu. Situats sempre a la vorera esquerra agafem el primer encreuament a l’esquerra on comença un camí de terra just al costat d’uns hivernacles destinats al cultiu de l’horta. Aquí ens trobem el camí ral i al cap de pocs metres creuem el riu Onyar per una passera de formigó i enfilem direcció sud, creuant camps de conreu i plantacions d’arbres fruiters, sense deixar el camí principal arribem a trobar el Bugantó, afluent de l’Onyar que recull les seves aigües del massís de les Gavarres.

Sense arribar a creuar-lo tombem cap a l’esquerra i anem resseguint el curs fluvial del Bugantó. Immersos en un ambient de ribera passem a prop del mas Selvà fins a arribar altre cop a la carretera. Aquí girema l’esquerra direcció sud cap a Fornells pel camí asfaltat; remuntem una petita pujada passant pel costat dels masos de ca l’Estrac de l’Alzina, a l’esquerra, i de Can  Xiberta,a la dreta, dos masos on encara es viu l’ofici de pagès.

Poc després d’iniciar la baixada agafem la carretera asfaltada cap a la dreta i de seguida passem pel costat de Can Mai,a l’esquerra. En aquest tram de camí tindrem una magnífica vista sobre la vall de l’Onyar i del mateix poble de Fornells de la Selva, amb els Pirineus al fons. Passarem pel costat del mas Civils i de ca l’Amargant, tots dos a la dreta del camí, i just abans d’endinsar-nos en un bonic bosc de roures i alzines entrellucarem el mas Pou a l’esquerra, enmig de camps. Després de tres-cents metres de camí boscós arribarem a la carretera que mena de Fornells a Llambilles i tombarem a l’esquerra i passarem pel costat del mas Mallorquinet.

Iniciarem ara un petit descens que ens durà de ple al pla agrícola de l’Onyar i a mà esquerra podrem veure de més a prop el mas Pou i a la dreta , més enlairats en un turó, veurem cal Rellotger i Can Ferrando. Continuant pel camí asfaltat passarem pel costat de la Casa Nova de Ferrando i trobarem el Pitch & Putt i seguirem fins a trobar el pont sobre el riu Onyar. Immediatament a l’esquerra agafarem un camí de terra que segueix el curs del riu i a mà dreta ens quedarà el mas el Molí (antic molí de la contrada) i seguirem fins a tornar al punt d’inici.

Fornells de la Selva

972 01 16 69

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès