fbpx
Blau

La ruta de les fonts

Distància: 11,30 km

Desnivell: 87 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Comencem la ruta a l’aparcament de la zona del camp de futbol, a la Pineda, a tocar del Centre BTT. Deixant el poble de Sant Gregori darrere nostre, comencem seguint la carretera asfaltada, fins a passar el pont sobre la Llémena, quan girem a l’esquerra per agafar un camí que ens portarà fins a l’aiguabarreig de la Llémena amb el Ter. Aquí el camí fa un gir de 90 graus cap a la dreta. L’anem seguint amb el Ter sempre a la nostra esquerra, fins a una pista més ample, que anem seguint. Deixem, a la dret,a un camí que s’endinsa pels conreus del pla de l’Argelaguet, i dos trencants a l’esquerra, el de l’illa de la Pilastra i més endavant, el del passadís que ens portaria a creuar el Ter cap a Bescanó.

Tot seguit, trobem una carretera asfaltada que hem de seguir cap a l’esquerra. A la bifurcació on comença una pista de terra que segueix el Ter, hem de seguir l’asfalt girant cap a la dreta per un tram de pujada. En el primer trencant a la dreta, deixem l’asfalt per seguir per la pista de terra que ens portarà fins a la font Picant o de Can Corominas, on podem veure l’edifici que l’envolta i tastar l’aigua ferruginosa i carbònica.

Continuem pel camí que s’enfila davant nostre, fent algunes fortes marrades fins a trobar la pista forestal que va de l’Argelaguet fins a Sant Grau. Aquesta pista només l’hem de travessar per  baixar per un corriol que voreja la tanca de can Clarà i que ens porta fins a la font del Raig.

L’itinerari continua pel camí accessible pels cotxes, que porta a un tram asfaltat, el qual seguim de baixada. Quan desemboquem a la carretereta (també asfaltada), la seguim cap a l’esquerra passant pel davant del castell de Sant Gregori. Aquest castell, el casal dels Margarit –avui ben restaurat- té una llarga història. Per exemple, durant els fets remences, fou en aquest casal fortificat on Lluís de Margarit va intentar fer de mitjancer entre el rei Ferran II El Catòlic i Francesc de Verntallat per intentar resoldre el conflicte remença l’any 1485.

Continuem pel veïnat de l’església, observant un seguit de masos. Passant per davant de l’església, busquem el camí asfaltat que planeja (deixant la pujada del cementiri a l’esquerra). Ben aviat, trobem una forta pujada a l’esquerra, que deixem enrere per seguir pel camí, ara de terra, que continua planejant.

Al cap d’uns 200 metres, trobem l’accés a la font de can Verdaguer o font Groga, altra vegada d’aigua ferruginosa. Tornem a la pista de terra, i a la primera corba a l’esquerra agafem un camí que surt a mà dreta, per arribar a la resclosa del molí de Sant Gregori. Continuem travessant una arbreda, i just arribar en una zona d’hortes amb barraques, girem a la dreta per tornar cap al veïnat de l’Església. En trobar la carretera asfaltada, la seguim cap a l’esquerra fins al primer trencant a la dreta. Davant nostre veiem el pont de la Llémena. Sense arribar-hi, agafem la pista de terra (a la nostra dreta deixem el Molí) i seguim pel camí que continua recte davant nostre. Arribem a un trencant de quatre camins i girem a la dreta, per travessar la Llémena. Un cop passat el riu, aviat trobarem a la dreta la Pineda on hem començat la ruta de les fonts.

 

Sant Gregori

972 011 669

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès