fbpx
Blau

La Vall de Sant Daniel

Distància: 3,98 km

Desnivell: 104 m

Dificultat: Moderada

Circular: No

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Sortim de la plaça de Sant Pere de Galligants i anem a buscar la part del darrere del monestir, per passar un pon petit. Comença la ruta remuntant el Galligants per la seva riba dreta fins a arribar a la font del Bisbe. Travessem un pont i continuem per la carretera cap a la dreta, fins a trobar la tanca del monestir de Sant Daniel. Anem seguint la tanca fins a arribar al trencant. En aquest punt, creuem el pont del Galligants per visitar la font d’en Pericot. Tornem altra vegada a la carretera i seguim per asfalt en la mateixa direcció.

El riu ens queda sempre a la nostra esquerra. Recomanem mirar enrere de tant en tant per observar les vistes del monestir. Aquest monestir benedictí fou fundat el 1015 quan el bisbe Pere Rotger va vendre l’alou de Sant Daniel a Ramon Borrell i la seva dona, la comtessa Ermessenda de Carcassonne, germana del bisbe.

Arribats a un encreuament, girem a la dreta i seguim per asfalt. Ben aviat trobem la font d’en Fita. Seguim la pujada asfaltada deixant un trencant a mà esquerra i després una casa a mà dreta. Al cap de poc, quan s’acaba l’asfalt, continuem recte (deixem la pista de la dreta) fins a passar per sota el pont de la variant de l’N-II. A uns 300 metres, arribem a la font dels Lleons.

Situats amb la font darrera nostra, passant entre una colla de suros i tombant a l’esquerra, arrenca un camí que ens servirà per fer la tornada. Al cap de poc, al marge dret, podem veure les restes d’un antic forn de calç. A partir d’aquí, el camí comença a pujar. Passem de nou per sota el pont de la variant i poc després deixem un camí que baixa cap a l’esquerra, que ens porta a una pista més ampla. Cap a l’esquerra i de baixada, podem gaudir de bones vistes de la Vall de Sant Daniel. Arribem a l’asfalt i tot seguit a la plaça del Poble o de les Sardanes, on hi podem accedir per un pont que travessa la riera de la Torre. Tornem a la carretera i seguim cap a la dreta. Molt a prop de la plaça podem observar el punt on s’ajunten les rieres de la Torre, de Sant Miquel i pocs metres més avall, rep l’aigua de la riera del Polvorí. Aquí neix el riu Galligants. Per aquest punt ja hi hem passat a l’anada, per tant, caminarem seguint el riu aigües avall per arribar al punt de sortida.

Abans que la vall es conegués amb el nom de Sant Daniel, es coneixia com “la vall ombrosa, tenebrosa o profunda”. Quan van arribar les despulles de Sant Daniel, l’any 888, es va començar a conèixer amb el nom actual. Sant Daniel va ser fins a l’any 1963 un municipi independent, quan fou annexionat a la ciutat de Girona.

Valoració total

MENU

Gironès

Gironès