fbpx
Blau
Església de Campllong

Resseguint la riera Seca

Distància: 4,22 km

Desnivell: 11 m

Dificultat: Molt Fàcil

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

La ruta s’inicia davant de l’església Parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, situada en una petita elevació del terreny del nucli central de Campllong. Des d’aquí podem admirar part del paisatge de la comarca i les muntanyes que l’envolten. Al costat de l’església hi ha la Torre Llupiana, un noble edifici, conegut també per Torre de Llupià o simplement la Torre, que constitueix un model de casa fortificada o residència senyorial, d’estil gòtic. Conserva característiques i elements com finestrals, torres de defensa o uns grans arcs de les antigues cavallerisses. Si teniu opció de pujar al Campanar, gaudireu d’unes vistes extraordinàries.

Agafem el carrer del Cementiri i girem pel carrer del Remei per arribar a la carretera asfaltada. Seguim recte en direcció Sant Andreu Salou fins a trobar unes granges. Just al davant agafem un camí de terra que ens porta a la riera seca, i girem a l’esquerra. Caminem una bona estona vora la riera enmig de camps i bosquines, fins que tornem a veure masies i granges, on girem a l’esquerra per tornar a trobar la carretera asfaltada. A uns metres a la dreta ens queda la casa de turisme rural, Agroturisme Sant Dionís. Aquesta casa dóna nom al veïnat i es tracta d’una masia que havia estat fortificada i avui es dedica al turisme rural. No dubteu fer-hi una estada i tastar els seus esmorzars de pagès.

Passant pel seu costat es veu el nucli de Campllong, on arribem seguint una carretera de terra envoltada de camps de conreu.

Valoració total

MENU

Gironès