Blau

Resseguint la riera Seca

Distància: 4,22 km

Desnivell: 11 m

Dificultat: Molt Fàcil

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

La ruta s’inicia davant de l’església Parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, situada en el nucli central de Campllong en una petita elevació del terreny. Des d’aquí podem admirar el part del paisatge de la comarca i les muntanyes que l’envolten. Al costat de l’església hi ha la Torre Llupiana, un noble edifici, conegut també per Torre de Llupià o simplement la Torre, que constitueix un model de casa fortificada o residència senyorial. D’estil gòtic conserva característiques i elements com finestrals, torres de defensa o uns grans arcs de les antigues cavallerisses. Si teniu opció de pujar al Campanar, gaduireu d’unes vistes  extraordinàries.

 

Agafem el carrer del Cementiri i girem pel carrer del Remei per arribar a la carretera asfaltada i seguim recte en direcció Sant Andreu Salou fins a trobar unes granges. Just al davant agafem un camí de terra que ens portarà fins a la riera seca i girem cap a l’esquerra. Caminem una bona estona vora la riera enmig de camps i bosquines fins que tornem a veure masies i granges, on girarem cap a l’esquerra per tornar a trobar la carretera asfaltada i cap a la dreta arribarem a la casa de turisme rural, Agroturisme Sant Dionís. Aquesta casa dóna nom al veïnat i es tracta d’una masia que havia estat fortificada i avui es dedica al turisme rural.  No dubteu fer-hi una estada i tastar els seus esmorzars de pagès.

 

Passant pel seu costat ja veurem el nucli de Campllong i seguirem una altra carretera de terra que, envoltada de camps, de conreu ens tornarà al poble.

Valoració total

MENU

Gironès