Blau

Ruta dels arbres monumentals

Distància: 8,63 km

Desnivell: 0 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

Volem precisar que el municipi de Bordils protegeix des de fa molt de temps, alguns dels arbres més vells i més grans per la seva excepcionalitat i singularitat, la qual cosa ha fer possible poder crear aquesta ruta de natura amb el agradable recorregut dels arbres monumentals. Anem doncs a conèixer arbres, masos antics, grans pollancredes i camps ben portats.

Sortim de davant l’Ajuntament on hi ha un Bordilenc, l’arbre blanc, l’arbre originari del poble. Girem a la dreta fins a l’alçada del safareig i girem a l’esquerra pel caminet al costat de la sèquia Vinyals, travessem el pont i girem a l’esquerra cap al Pla Suardell. Seguim pel camí al costat de la sèquia fins al final del parc on veurem els pollancres del Mas de La Riera. Girem a la dreta i després a l’esquerra fins a la riera de Sant Martí. Seguim la riera avall cap a l’esquerra i a 100 metres hi ha el Lledoner de Can Prat a mà dreta i després a l’esquerra podrem veure les Soques de Plàtan del Saltant. Seguim per la riera fins a arribar al Freixe del Pla de Mollet i continuem fins a La Palanca, on l’aigua sobrant de la sèquia Vinyals ja ha desguassat a la riera de Sant Martí, per on fluirà fins al riu Ter. Travessem la Palanca i seguim pel camí asfaltat.

Trobem el barri de Rissec, al llarg del qual es veu un ampli conreu de Pollancredes i d’altres plantacions que s’anomena el Ban. Seguim fins a creuar la riera de Palagret i al cap d’uns 2 Km arribem a l’alzina de la Cànova. Continuem a l’esquerra i a 100 metres girem a la dreta i a 100 metres a l’esquerra i entrem al camí que porta a cal Cuní Gros per veure el seu Freixe. Reculem i girem a la dreta tot dret cap al barri del Molí i al primer encreuament asfaltat que trobem girem a l’esquerra. A 200 metres hi ha l’alzina del Molí i seguim camí avall cap a la riera de Palagret i a 100 metres a la dreta pugem un caminet que ens duu al paratge dels arbres blancs.

Tornem a la riera i continuem per la dreta i al segon pujant a l’esquerra, ens trobem el Roure de les Arenes. Tornem a la riera i enfilem el pujant del davant per anar cap al nucli urbà. Seguim aquest carrer fins al final i girem el segon carrer a la dreta. Seguim aquest carrer per arribar al punt de sortida.

Valoració total

MENU

Gironès