fbpx
Blau

Ruta dels arbres monumentals

Distància: 8,63 km

Desnivell: 0 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

El municipi de Bordils protegeix des de fa molt de temps alguns dels arbres més vells i més grans, per la seva excepcionalitat i singularitat, la qual cosa ha fet possible la creació d’una ruta de natura recorrent els arbres monumentals.

Sortim de davant l’Ajuntament on hi ha un Bordilenc, l’arbre blanc, l’arbre originari del poble. Girem a la dreta fins a l’alçada del safareig. Després, girem a l’esquerra pel caminet, al costat de la séquia Vinyals. Travessem el pont i girem a l’esquerra cap al Pla Suardell. Seguim pel camí al costat de la séquia fins al final del parc, on veurem els pollancres del Mas de La Riera. Girem a la dreta i després a l’esquerra, fins a la riera de Sant Martí. Seguim la riera avall cap a l’esquerra. A 100 metres a la dreta, trobem el Lledoner de Can Prat, i després, a l’esquerra, podem veure les Soques de Plàtan del Saltant.

Seguim per la riera fins a arribar al Freixe del Pla de Mollet i continuem fins a La Palanca, on l’aigua sobrant de la séquia Vinyals ja ha desguassat a la riera de Sant Martí, per on fluirà fins al riu Ter. Travessem la Palanca i seguim pel camí asfaltat.

Trobem el barri de Rissec, al llarg del qual es veu un ampli conreu de Pollancredes i d’altres plantacions que s’anomena El Ban. Seguim fins a creuar la riera de Palagret i al cap d’uns 2 km, arribem a l’alzina de la Cànova. Continuem a l’esquerra i a 100 metres girem a la dreta, per a 100 metres tornar a girar a l’esquerra, entrant al camí que porta a cal Cuní Gros per veure el seu Freixe.

Reculem i girem a la dreta,  cap al barri del Molí, i al primer encreuament asfaltat que trobem girem a l’esquerra. A 200 metres hi ha l’alzina del Molí. Seguim camí avall cap a la riera de Palagret i a 100 metres a la dreta pugem un caminet que ens duu al paratge dels arbres blancs. Tornem a la riera i continuem per la dreta. Al segon pujant a l’esquerra ens trobem el Roure de les Arenes.

Tornem a la riera i enfilem el pujant del davant per anar cap al nucli urbà. Seguim aquest carrer fins al final i girem el segon carrer a la dreta. Seguim aquest carrer per arribar al punt de sortida.

Valoració total

MENU

Gironès