fbpx
Blau
sant jordi desvalls gironès

Ruta pels veïnats

Distància: 7,08 km

Desnivell: 75 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Sortim de la plaça de l’Ajuntament pel carrer Nou, en direcció a ponent, fins al punt que el carrer gira a la dreta, i travessem el carrer Francesc Macià. Seguim en direcció a la zona esportiva pel carrer del Raval dels Horts i girem cap a la dreta on hi ha una curta pujada. Passem per sobre del pont de la carretera i deixem una pista a la dreta. Anem a la font del Rossinyol i la del Llorer per la pista que baixa a mà esquerra. Ara cal tornar pel mateix tram de camí. Passem vora de la zona esportiva i, en trobar la carretera asfaltada, girem a la dreta. Reculem uns pocs metres mentre veiem unes bones vistes del poble, i seguim fent un gir a l’esquerra per la pista de terra.

Després d’una única corba a la dreta, cal deixar la pista que surt cap a l’esquerra i continuar fins a trobar el veïnat de Diana, on es troba l’ermita de Sant Feliu. Continuem per la carretera asfaltada en direcció al veïnat de Sant Mateu. Podem fer tot el tram de carretera, però també podem seguir una pista forestal que queda a mà dreta i que fa una lleugera baixada al principi. Seguim tot dret per un corriol, sense girar a la dreta ni baixar al camp de cultiu, on podrem ensumar la flaire del romaní. Carreguem el nostre oxigen amb aquests aromes de Gironès tan sans i seguim. Trobem una cruïlla de camins i seguim tot recte iniciant una mica de pujada.

Deixem el camí que va en la direcció que dúiem i girem a l’esquerra fins a arribar a la carretera asfaltada. Seguim per la carretera passant per davant d’un mas, a la vora de la paret del qual trobem dos arbres abraçats per la soca, i a la dreta, unes vinyes, que produeixen un dels vins del Gironès. Recomanem tastar-lo.

Si ens desviem cap a l’esquerra, a pocs metres de la carretera, arribem a l’ermita de Sant Tomàs. Travessem la carretera i seguim la ruta per la pista que baixa just davant nostre. A mà dreta deixarem un singular edifici, unes bodegues de vi. A l’encreuament de camins seguim tot dret per una pujada arran d’unes granges. Girem a l’esquerra, passem la carretera pel pont i ens dirigim cap al poble de Sant Jordi Desvalls pel carrer de Viladasens. Si girem a l’esquerra pel carrer de Colomers, després cap a la dreta pel carrer Baix i finalment pel carrer de l’Església, arribem al punt de sortida fent una volta pels carrers amb més història del poble.

Sant Jordi Desvalls

972 01 16 69

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès