Blau
sant jordi desvalls gironès

Ruta pels veïnats

Distància: 7,08 km

Desnivell: 75 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

Sortim de la plaça de l’Ajuntament pel carrer Nou en direcció a ponent fins al punt que el carrer gira a la dreta, i travessem el carrer Francesc Macià. Seguim en direcció a la zona esportiva pel carrer del Raval dels Horts i girem cap a la dreta on hi ha una curta pujada. Passem per sobre del pont de la carretera i deixem una pista a la dreta. Anem a la font del Rossinyol i la del Llorer per la pista que baixa a mà esquerra. Ara cal tornar pel mateix tram de camí. Passem vora de la zona esportiva i, en trobar la carretera asfaltada, girem a la dreta, reculem uns pocs metres -podem veure unes bones vistes del poble- i seguim tot fent un gir a l’esquerra per la pista de terra.

Després d’una única corba a la dreta, cal deixar la pista que surt cap a l’esquerra i continuar tot dret fins a trobar el veïnat de Diana. Després de visitar-lo i admirar la seva ermita de Sant Feliu, continuem per la carretera asfaltada en direcció al veïnat de Sant Mateu. Podem fer tot el tram de carretera, però també a mà dreta podem seguir una pista forestal que fa una lleugera baixada al principi. Seguim tot dret per un corriol, sense girar a la dreta ni baixar al camp de cultiu, on podrem ensumar la flaire del romaní. Carreguem el nostre oxigen amb aquests aromes de Gironès tan sans i seguim. Trobem una cruïlla de camins i seguim tot recte iniciant una mica de pujada.

Deixem el camí que va en la direcció que dúiem i girem a l’esquerra fins a arribar a la carretera asfaltada. Seguim per la carretera passant pel davant d’un mas, a la vora de la paret del qual trobem dos arbres abraçats per la soca, i a la dreta hi tenim unes vinyes, que produeixen un dels vins del Gironès. Recomanem tastar-lo.

Si ens desviem cap a l’esquerra, a pocs metres de la carretera, arribem a l’ermita de Sant Tomàs. Tornant de l’ermita i travessant la carretera, seguim la ruta per la pista que baixa just davant nostre. A mà dreta deixarem un singular edifici, unes bodegues de vi. A l’encreuament de camins seguim tot dret per una pujada arran d’unes granges. Girem a l’esquerra, passem per sobre la carretera pel pont i ens dirigim cap al poble de Sant Jordi Desvalls pel carrer de Viladasens. Si girem a l’esquerra pel carrer de Colomers i després cap a la dreta pel carrer Baix i el carrer de l’Església, arribem al punt de sortida fent una volta pels carrers amb més història del poble.

Sant Jordi Desvalls

972 01 16 69

turisme@girones.cat

www.turismegirones.cat

Valoració total

MENU

Gironès