fbpx
Blau
sant cristofol del bosc llambilles girones

Sant Cristòfol del Bosc

Distància: 7,76 km

Desnivell: 164 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Veure el recorregut de la ruta a Wikiloc.

 

Aquest itinerari és molt representatiu dels diferents tipus de boscos que podem trobar a les Gavarres: alzinars, suredes, pinedes, castanyedes i boscos de ribera.

A l’alçada del cementiri de Llambilles deixem el cotxe i seguim la carretera fins a trobar la riera del Bugantó, que seguim fins a creuar un petit pont. Immediatament després, agafem un camí cap a la dreta que segueix cada vegada més proper a la riera fins que es desvia a l’esquerra, endinsant-se al bosc. A pocs metres trobem un corriol a mà dreta que ens porta a visitar la pedra de les trenta creus. Aquest corriol estret va pujant enmig d’un bosc dens d’alzines i pins, i a poc més de 250 metres trobem aquesta misteriosa pedra després de desviar-nos lleugerament a la dreta.

Tornant al camí inicial, seguim fins a trobar la font de Sant Cristòfol, un paratge on podem observar una bona representació de plantes típiques de bosc de ribera. Seguim arran de riera fins a trobar una pista forestal ampla que pugem cap a l’esquerra i ens porta a l’ermita de Sant Cristòfol. El contrast entre el bosc humit i bosc sec és molt patent en aquest itinerari. Aquesta església data de l’any 882 i la seva història es troba carregada de moments d’esplendor i incidents diversos. La construcció actual és d’una sola nau, amb pedra vista i absis semicircular. Al mur sud hi ha adossada la casa de l’ermità, de planta quadrangular. La porta principal està protegida per un porxo i culmina l’obra un petit campanar de cadireta. Al voltant d’aquesta església hi ha una àrea recreativa.

Agafem la pista forestal que va cap a la dreta i a uns 500 metres prenem el desviament cap a l’esquerra, que aviat descendirà fins a uns camps més oberts per tornar a pujar enmig de bosc. Seguim fins a trobar, a mà dreta, can Nino. Després d’uns 700 metres, ens trobem enmig de camps de fruiters a banda i banda. Seguim fins a tornar a trobar la riera del Bugantó i la carretera asfaltada de l’inici. Per tornar al punt inicial anem cap a la dreta fins a l’aparcament.

Valoració total

MENU

Gironès