fbpx
Blau

Bordils

Arbres i gòtic

“A Bordils es fa el Bordilenc, que és un dels arbres blancs més bells de la terra”. Josep Pla.

Al nord del Gironès podem descobrir el poble de Bordils, amb una mica més de 1.600 habitants i una superfície de 7,3 km², que, tot i les seves petites dimensions, té un encant propi. A més, està molt ben comunicat amb les carreteres que porten fins a Girona o Palamós.

El seu nom medieval ve de borda o casa de pagès. És un municipi planer travessat pel riu Ter i la séquia Vinyals, ple de camps de conreu i pollancredes arran de riu. El poble està format pel nucli antic, al voltant de l’església, i pel barri de la carretera, més modern. Els seus habitants s’han dedicat tradicionalment al cultiu de vivers, d’arbres fruiters i a la cria de bestiar boví i porcí. És, sens dubte, un dels pulmons del Gironès i ens permet recórrer camins senyalitzats com ara la ruta dels Arbres Monumentals tant a peu com en bicicleta.

El més bonic per visitar és l’església de Sant Esteve amb les seves dues garites, una finestrada d’arcs a la façana i el campanar octogonal. En un lateral de l’església hi trobem un dels rellotges de sol més antics de les terres gironines.

 

Atractius del municipi

Sant Esteve de Bordils

Esdeveniments singulars

Ajuntament de Bordils
Plaça Onze de Setembre, 1, 17462 Bordils

972 490 003

ajuntament@bordils.cat

www.bordils.cat

Opinions

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Rating*

*

Valoració total

MENU

Gironès