fbpx
Blau

Cassà de la Selva

Música, suro i Gavarres

Cassà de la Selva es troba en una terra de pas, al peu del massís de les Gavarres i l’inici de la plana de la Selva. Ja des d’època medieval es va formar un nucli urbà a redós de l’església de Sant Martí, que encara es pot reconèixer en la trama urbana actual i del qual es conserven alguns traçats i edificis.

És a finals del segle XIX que la vila de Cassà viu una etapa d’esplendor, marcada pel desenvolupament de la indústria del suro que va comportar un esclat en molts àmbits, com el demogràfic, l’econòmic, el social i el cultural. Un dels elements més destacats fou l’arribada del ferrocarril, que va impulsar la connectivitat de Cassà amb la ciutat de Girona i amb la costa per Sant Feliu de Guíxols. Aquesta sortida al mar va implicar la internacionalització de la indústria del suro i va transformar el poble. Algunes famílies ràpidament obtingueren reconeixement social i econòmic que es plasmà en la construcció de cases i altres edificis singulars amb influències del modernisme com can Nadal, can Trinxeria o La Sala Galà.

Cassà és també una vila de músics, amb una tradició sardanista viva des de mitjans del segle XIX que ha donat cobles tan reconegudes com La Principal de Cassà i La Selvatana. Actualment se celebren tota una sèrie d’esdeveniments musicals de diferents gèneres on destaquen la Nit dels Músics, el Solfejant, Cassà es vesteix de música, La Nit del Cremat i el més recent Festival Càntut.

El poble gaudeix d’un entorn natural privilegiat, amb un paisatge divers a cavall de la plana i les Gavarres. És un territori ric en senders per recórrer en família i gaudir del patrimoni natural i cultural. Us convidem a fer un passeig per la terra del suro i descobrir una vila amb passat, però connectada al present.

Atractius del municipi

Les Gavarres

Parc Art

Ajuntament de Cassà de la Selva
Rambla Onze de Setembre, 107

972 460 005

turisme@cassa.cat

www.visitacassa.cat

Opinions

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Rating*

*

Valoració total

MENU

Gironès