fbpx
monestir de cervià de ter

Cervià de Ter

El poble vigilat pel castell

Cervià de Ter, que prové del nom llatí “Cervianus”, possiblement el nom del propietari d’una vil·la romana, està situat al nord-est del Gironès i a la riba esquerra del riu Ter i comprèn el veïnat de Raset. La seva superfície és gairebé de 10 km² i la seva població passa dels 900 habitants. El terme es troba a la plana del riu Ter encerclat per petits turons dels quals baixen recs i torrents com l’Aixart o l’Aglí. A la plana s’hi conreen productes de regadiu, cereals i farratges. Arran de riba, infinites fileres de plàtans i pollancres.

És un encisador poble medieval d’origen romà d’una gran riquesa i patrimoni cultural que des del 2012 participa en les Jornades Europees del Patrimoni. El toc modernista l’aporta el Museu Raset, Museu d’Art Modern.

Cal visitar el monestir de Santa Maria de Cervià, els seus tres absis decorats amb pintures romàniques i el claustre que forma part del monestir, seu de l’actual ajuntament. Al centre del nucli antic es conserva bona part de la muralla medieval amb la Torre de les Hores, l’Arc del Portal i diverses cases amb llindes de pedra. També cal veure l’església de Sant Genís, els safareigs antics i les restes del castell, recentment restaurat. Hi passa un tram del camí de Sant Jaume.

Atractius del municipi

Castell de Cervià de Ter

Museu Raset

Ajuntament de Cervià de Ter
C/Priorat,29 17464, Cervià de Ter

972 496 101

ajuntament@cerviadeter.cat

www.cerviadeter.cat

Valoració total

MENU

Gironès