fbpx
entorn flaça gironès

Flaçà

Entre el Ter i les Gavarres

El terme municipal de Flaçà és un dels més petits del Gironès, no arriba als 7 km² de superfície, però passa dels 1.000 habitants. El seu nom vindria d’un personatge romà anomenat “Flaccius” que devia ser l’amo d’aquestes terres. El riu Ter travessa el terme, que està dividit en quatre nuclis: el poble antic al voltant de l’església, la Bolla al voltant de l’estació, la Colònia i el veïnat de Ferreres. Té una petita zona muntanyosa d’on baixen rieres envoltades de pollancredes fins arran del Ter, on podreu fer agradables passejades.

Al centre del poble, just al costat de la rectoria i davant d’una placeta rectangular, hi ha la casa Balle, també coneguda com a can Llausàs. Més que d’una casa es tracta d’un petit palauet d’estil plateresc amb una façana allargada culminada en una de les seves bandes per una garita mig enrunada. És interessant contemplar les decoracions dels brancals de les finestres, autèntiques obres d’art fetes per un picapedrer anònim realment hàbil i destre amb l’escarpa.

També cal visitar els carrers medievals del nucli antic i l’església de Sant Cebrià, les escoles Les Moreres i la colònia fabril Salvador Torras.

Ajuntament de Flaçà
Pl. Estació Carrilet, 1, 17463

972 488 058

ajuntament@flaca.cat

www.flaca.cat

Valoració total

MENU

Gironès