fbpx
Blau

Fornells de la Selva

Descobreix els secrets del món ferroviari

El poble de Fornells de la Selva limita al nord amb la ciutat de Girona, té una extensió de gairebé 12 km² i ja ha arribat als 2600 habitants. El seu nom prové dels forns on es feien coure les peces fetes amb l’argila que abunda en aquest terreny regat pel riu Onyar.  Pel que fa al seu entorn municipal, aquest territori gaudeix de paisatges planers, que combinen conreus i retalls de bosc, on destaquen antics masos i masies.

Per Fornells de la Selva també hi passa el ferrocarril de Barcelona a Portbou, que té una estació en el nucli urbà. A més, l’antiga estació de tren ha estat convertida en la seu de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines i s’hi pot veure una maqueta i fer un circuit en una locomotora a escala amb els més petits.

A l’entrada del poble, al mig d’uns jardins, s’hi troba també un monument dedicat al ferrocarril. Es tracta d’una locomotora construïda al voltant dels anys 60, motor Dièsel, amb un pes de 50 tones i una llargada d’onze metres. És una peça de museu, ja que actualment a l’Estat espanyol només en queden tres.

Celebren la Fira d’Artesania i Locomoció. Cal visitar l’església de Sant Cugat amb el seu comunidor; la Torre del Governador, que és l’actual ajuntament, el “silo”, el monument dedicat al gos Tet i una pila de masies antigues escampades pels veïnats, amb llindes decorades.

Ajuntament de Fornells de la Selva
c/ Antoni Gaudí, 45, 17458

972 476 163

ajuntament@fornellsdelaselva.cat

www.fornellsdelaselva.cat

Valoració total

MENU

Gironès