fbpx

Salt

Un poble modelat pel Ter

El poble de Salt té una extensió d’uns 6,5 km² i gairebé 30.000 habitants. El seu nom prové del llatí “Salto”, tipus de propietat de la terra. Tot i ser un dels municipis més petits de la comarca, destaca per ser una ciutat rica en cultura, natura, oci i tradició.

La presència de l’aigua provinent del riu Ter va permetre una agricultura d’horta que tenia renom a la comarca. Un dels principals elements historicoculturals de Salt és la séquia Monar, un canal artificial que reparteix l’aigua del Ter per regar hortes i arbredes. La seva antiguitat es remunta més enllà del segle IX. Però el que marca Salt és el procés industrial que va viure a partir del 1850, quan tres importants indústries tèxtils s’hi van instal·lar aprofitant els recursos de l’aigua. Per conèixer tota aquesta història, podeu visitar el Museu de l’Aigua de Salt, situat a l’antiga fàbrica tèxtil Coma Cros, seu de l’actual Factoria Cultural Coma Cros.

Pel que fa a l’artesania, Salt és referent en l’art de la cistelleria i per això s’hi celebra cada any la Fira Internacional del Cistell. Aquesta fira té lloc al cor del barri vell de Salt, un espai encantador que conserva un caliu de poble.

Salt és vila de tradició teatral, és en l’actualitat referent a Catalunya per la importància del seu Teatre i del festival Temporada Alta.

També hi podem trobar l’Espai Gironès, el centre comercial més gran de les comarques gironines.

Ajuntament de Salt
Pl. del President Lluís Companys, 1

972 249 191

smac@salt.cat

www.viusalt.cat

Valoració total

MENU

Gironès