fbpx
sant gregori rotonda

Sant Gregori

La porta d'entrada a la Vall de la Llémena

El terme municipal de Sant Gregori, de 49 km², té uns 3.600 habitants i és el primer poble d’entrada a la vall de Llémena des de la ciutat de Girona. El seu nom es refereix al patró de la parròquia, el papa Sant Gregori (s. VI). És un mosaic de paisatges bucòlics des de la plana agrícola fins a la muntanya de Sant Grau, on les possibilitats lúdiques, culturals i gastronòmiques ofereixen una magnífica estada.

Els aficionats de la naturalesa i de la pau troben en aquest municipi i en el conjunt de la vall un paisatge de colors ideals, entre els colors daurats dels camps i el verd dels boscos, juntament amb una rica gastronomia mediterrània amb productes locals i rutes que es poden descobrir tant a peu, com en bicicleta i fins i tot a cavall.

Entre aquestes rutes magnífiques que podem trobar per la vall, Sant Gregori també ofereix rutes de senderisme per als més aficionats juntament amb la muntanya de Sant Grau, on hi ha l’ermita de Sant Grau i el castell de Tudela.

Cal visitar les diverses esglésies dels seus pobles, sobretot la vella de Sant Gregori, els castells de Tudela i el de Cartellà, els masos de la Torre de Sant Medir i el santuari de Santa Afra. Celebren la Fira del Pa amb Xocolata i un Festival de Tardor de música.

Si a tota aquesta riquesa de patrimoni cultural, ermites, rutes, molins i fonts, li sumem que està a 5 minuts de la ciutat de Girona, Sant Gregori es converteix en un municipi indispensable de veure i descobrir.

Atractius del municipi

Vall de Llémena

Pessebre de Can Roseta

Ajuntament de Sant Gregori
Av. de Girona, 33, 17150 Sant Gregori

972 428 300

ajuntament@santgregori.cat

www.santgregori.cat

Valoració total

MENU

Gironès