fbpx
mirador muntanya sant julià
Església de Sants Metges de Sant Julià de Ramis

Sant Julià de Ramis

Bressol de cultures i recuperació d’un llegat

El municipi de Sant Julià de Ramis de 18 km² i 3.400 habitants es troba al centre nord del Gironès a l’esquerra del Ter i a tocar dels límits amb el Pla de l’Estany. Està format per dos sectors geogràfics diferenciats separats per la muntanya de Sant Julià i connectats per dos passos naturals el Congost i la costa Roja.

Al cim de la muntanya de Sant Julià s’hi ubica el Poblat Ibèric Castellum Fractum, precedent directe de la ciutat romana de Gerunda, i considerat un dels jaciments prehistòrics més importants de les comarques gironines. Un espai a l’aire lliure museïtzat i visitable tot l’any. De fet, en aquestes terres també s’hi han trobat diversos hàbitats en coves, com el Cau de les Goges, que proven que van estar poblades fins i tot molt abans, des de la prehistòria.

A pocs metres del jaciment hi ha també l’Església romànica dels Sants Metges (XI-XII) dedicada als Sants Cosme i Damià. Al costat de l’església hi ha la masia de Can Bóta, actualment rehabilitada i convertida en un bar i equipament cultural molt freqüentat pels visitants de la zona.

En el terme municipal també hi trobem els castells de Montagut i de Medinyà, als peus d’aquest segon castell hi va sorgir l’actual nucli de Medinyà, un poble independent fins a l’any 1972, quan va ser annexat a Sant Julià de Ramis.

Ajuntament de Sant Julia de Ramis
Carrer Major, 1, 17481 Sant Julià de Ramis

972 170 909

sjramis@santjuliaderamis.cat

www.santjuliaderamis.cat

Opinions

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Rating*

*

Valoració total

MENU

Gironès

Gironès