fbpx
Sant Martí Vell Gironès

Sant Martí Vell

La porta de les Gavarres

Sant Martí Vell està situat al nord del massís de les Gavarres. El nom prové del patró de la parròquia: Sant Martí. Aquest petit poble, amb uns 250 habitants i una superfície de 17,5 km², té un encant a part. És un terme força muntanyós, cobert de boscos de pinedes i aulets. Els seus carrerons amb pedres plenes d’història de l’edat medieval ofereixen al poble una personalitat única.

El poble gaudeix de la tranquil·litat d’una petita vall i la sinuositat de les Gavarres, això li ofereix una important diversitat paisatgística amb boscos salvatges i amb la vall amb conreus majoritàriament secs.

El santuari de la Mare de Déu dels Àngels, que corona els turons del municipi i ofereix vistes esplèndides, també forma part de Sant Martí Vell. Aquest santuari és un dels més visitats de la comarca i està situat a la muntanya de Puig Alt, a més s’hi fan moltes activitats des d’enoturisme fins a cicloturisme. A Sant Martí Vell celebren una Fira de Titelles i un pessebre vivent.

Un altre punt a favor d’aquest municipi és que està molt ben comunicat, les dues carreteres principals porten a Girona, a Madremanya i la Bisbal.

Ajuntament de Sant Martí Vell
Plaça de l’Església, 17462

972 490 401

ajuntament@santmartivell.cat

www.santmartivell.cat

Valoració total

MENU

Gironès