fbpx
vilablareix
vilablareix Torratxa Gironès Vilablareix

Vilablareix

Camps de conreu

El terme municipal de Vilablareix té 6 km² i uns 2.700 habitants. Està situat a la mateixa entrada sud de Girona capital. El seu nom ve d’un nom propi germànic “Vila Albericus”.

El terreny de Vilablareix és majoritàriament pla. El punt més elevat és el puig de Sant Roc, on es troba una ermita del segle XV, i a prop hi trobem petites zones de bosc de pins i alzines.

Tot i que al municipi de Vilablareix no hi ha cap espai protegit, cal destacar certes zones d’interès natural com el bosc de Can Xapes o el bosc de Sant Roc. Per altra banda hi destaquem els tres rius: el Güell, el Masrocs i el Reramús.

Vilablareix ha estat tradicionalment un municipi agrícola, on predomina el regadiu. Es conreen sobretot cereals i arbres fruiters. La cria de bestiar porcí i boví complementen l’economia.

Cal visitar l’església de Sant Menna, la Torratxa, que és un sepulcre romà, l’ermita de Sant Roc i diverses masies escampades pel terme.

Visiteu aquest municipi, ja que ens ofereix un carril bici que passa gairebé per tot el municipi i, a més, per moltes zones naturals.

Ajuntament de Vilablareix
C/Perelló 120, 17180

972 405 001

ajuntament@vilablareix.cat

www.vilablareix.cat

Valoració total

MENU

Gironès