fbpx
Blau

Viladasens

Essència rural

El terme municipal de Viladasens té gairebé 16 km² i una mica més de 200 habitants. El seu nom vol dir “vila d’ases”. Està situat a l’extrem nord-oriental de la comarca del Gironès. Els nuclis que el formen són Fellines, el Mas Nicolau, la Mata, la Móra i Viladasens. El terme es troba en un terreny ondulat amb petites elevacions. És drenat per la riera de Cinyana i comprèn la vall d’aquest riu i és poblat per boscos de pins i alzines.

L’època ibèrica va deixar la seva empremta en aquest petit poblet on s’han trobat restes d’aquesta època al turó del Pou del Glaç i de la Creu de Fellines. Durant l’època medieval va doblar la seva població i l’agricultura es va expandir i el va convertir en un poble rural, de paisatges amb camps de conreu que conviden a la pau i tranquil·litat.

Cal visitar les esglésies de Sant Vicenç de Viladasens, Sant Martí de Fellines, església romànica declarada com a bé cultural d’interès local, i Sant Martí de la Mora, així com una sèrie de masies amb portes i finestres adovellades.

Font fotografia: Ricard Ballo i Montserrat Tañá (www.catalunyamedieval.es)

Ajuntament de Viladasens
Carrer del Taronger, 1, 17464

972 496 150

viladasens@ddgi.es

www.viladasens.org

Valoració total

MENU

Gironès