fbpx

25a Fira Internacional del Cistell

7 i 8 d'octubre

La Fira Internacional del Cistell de Salt d’aquest any tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre de 2023. Un dels esdeveniments de referència de les artesanes i artesans cistellers d’arreu d’Europa, un espai per a la trobada, l’intercanvi de coneixements i el gaudi de l’ofici.

Durant aquest cap de setmana, el Barri Vell s’omplirà de vida amb artesans i artistes que mostraran les seves creacions. Hi haurà exposicions, tallers, concerts, l’elaboració de la peça gegant i moltes activitats per a petits i grans. Al Centre de Recursos de la Gent Gran, podrem gaudir de l’exposició de cistelleria contemporània, mentre que al Mas Llorens es presentarà l’exposició “Traginant cistells” a càrrec d’Oriol Granyer. A més, al complex industrial La Gassol, es podran veure les obres presentades al Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (Premis CICRA).

L’any 2010 es van crear els premis CICRA amb la voluntat d’incentivar la recuperació de la cistelleria més tradicional i de qualitat. Els participants poden presentar peces d’autoria pròpia perquè competeixin en les dues categories del certamen. La Cistelleria Tradicional i la Cistelleria Artística-creativa. Durant el cap de setmana, els visitants poden gaudir de les peces presentades a concurs i també de les peces guanyadores de les edicions anteriors.

Aquest any, la Fira celebra la seva 25a edició, un jalonament important en la seva història. Però aquesta edició és encara més especial, ja que està dedicada a la memòria del cisteller Rubén Berto Covelo. La seva passió i dedicació per l’ofici del cistell van ser una inspiració per a molts, i la seva absència es nota profundament. A través d’aquest homenatge, la comunitat de Salt vol reconèixer la seva contribució i mantenir viu el seu llegat.

Consulta tota la programació aquí.

Valoració total

MENU

Gironès