fbpx
Blau
Riera de Flaçà Capçalera del Riu Onyar sant cristofol del bosc llambilles girones Pic d'en Carrerica Llorà puig de cadiretes

5 rutes de tardor al Gironès

22/10/2020

Us proposem una selecció de 5 itineraris autoguiats ideals per fer aquesta tardor al Gironès.

La majoria són fàcils i per tant recomanats per gaudir en família del que la natura ens regala aquesta època de l’any. I és que a més, anar al bosc amb nens durant la tardor és un imant pels jocs i la diversió. Des de saltar sobre les fulles seques, apilar-les en muntanya o recollir-ne de diferents formes per fer manualitats i donar corda a la vostra imaginació!

 

RUTA PER LA SÈQUIA VINYALS (Flaçà)

Passeja per la vora del riu Ter i gaudeix de les tonalitats que agafen els arbres de riu durant la tardor. Resseguint la Sèquia del rec Vinyals podràs veure la casa pairal de Can Vinyals, el Pont de Sobrànigues (construït cap el 1870 per la casa Eiffel de París), la Central Elèctrica Vinyals (obra de Rafael Masó) i el Molí d’en Vinyals.

Distància:  10.64 km

Desnivell: 87 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

LA CAPÇALERA DE L’ONYAR (Bescanó)

Aquest itinerari transcorre pels límits entre el Gironès i de la Selva, a la capçalera del riu Onyar i en un dels indrets amb més diversitat forestal de les nostres contrades. Durant aquesta època de l’any els boscos es tenyeixen de taronja i groc. És un indret ideal per gaudir d’una estona de tranquil·litat i desconnexió al mig de la natura!

Distància: 5,67 km

Desnivell: 75 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

SANT CRISTÒFOL DEL BOSC (Llambilles)

Aquest itinerari de Llambilles permet veure l’ermita de Sant Cristòfol del Bosc. La ruta és molt representativa dels diferents tipus de boscos que podem trobar a les Gavarres, deixa’t seduir pels seus colors de tardor! A més a més durant aquesta època de l’any, si teniu sort i sou hàbils podreu trobar bolets. Així que agafa el cistell i anima’t a fer aquesta ruta!

Distància: 7,76 km

Desnivell: 164 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

EL VOLCÀ DE LA BANYA DEL BOC (Sant Martí de Llémena)

Ruta que passa pel cor de la Vall de Llémena. Sembla mentida que aquest magnífic paradís natural es trobi a menys de 15 minuts de la ciutat de Girona! Fent aquesta ruta podràs sentir el silenci dels volcans, passejar sobre catifes de fulles i visitar el poblet de Llorà.

Distància: 6,67 km

Desnivell: 213 m

Dificultat: Fàcil

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

EL PUIG DE LES CADIRETES (Llagostera)

Gaudeix de les vistes del massís de les Gavarres durant la tardor fent aquesta excursió al Puig de Cadiretes, un magnífic observatori tant del litoral com de terra endins, amb bones vistes que abasten el Montseny, el Montnegre i les Guilleries. Podeu aprofitar per buscar bolets o bé si sou mandrosos o no teniu sort, degustar-los durant les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bolet que se celebren a Llagostera durant aquesta època de l’any.

Distància: 3.92 km

Desnivell: 74 m

Dificultat: Moderada

Circular: Sí

Descarregueu-vos el track de la ruta

 

*Abans de fer la ruta, consulta les mesures Covid-19 establertes per cada municipi per garantir la seguretat de tothom.

Valoració total

MENU

Gironès