fbpx

6 Festivals d’estiu al Gironès!

Estiu 2024

Aquest estiu el Gironès acull una gran varietat de festivals de diferents gèneres als espais més representatius del territori, amb propostes locals i internacionals. En aquest article, et convidem a explorar 6 propostes per gaudir al màxim d’aquesta temporada de festivals a la comarca.

Festival Niu – 8 de juny (Sant Martí Vell)

El Festival Niu uneix joves artistes emergents del territori català amb l’objectiu d’oferir un espai on exhibir els seus projectes d’arts visuals, escèniques, plàstiques i digitals. D’aquesta forma, aquests artistes poden presentar-se al món i començar a visibilitzar els seus noms i produccions entre nous espectadors. El festival tindrà lloc als carrers de Sant Martí Vell el 8 de juny de 12 h del migdia fins a les 24 h de la nit, amb entrada gratuïta i per a tots els públics.

Festimams – Del 13 al 16 de juny (Girona)

La 8a edició del Festival d’Humor de Girona proposa l’ampliació de l’oferta d’espectacles amb 3 noves ubicacions: La Casa de la Cultural, l’Espai Cultural La Mercè i El Foment. A més, hi haurà un acte inaugural on es podrà degustar els productes de Girona Excel·lent mentre es gaudeix d’una nit d’humor al Pati. El Festival manté la seva aposta pel talent humorístic emergent en llengua catalana amb una oferta de 10 espectacles repartits en els quatre dies de duració de l’esdeveniment.

Musicant – Del 26 al 30 de juny (Campllong)

Musicant presenta un nou cicle de concerts a Campllong que tenen com a nexe d’unió la música de creació catalana de tots els temps. Aquest any el marc creatiu del festival s’amplia introduint l’experiència del Village & MusicanTast, un espai on es podrà gaudir de la gastronomia local en format de tasts les hores prèvies dels concerts. L’art i la fotografia també serà protagonista del nou ecosistema, visibilitzant les vivències de cada edició del Musicant i creant una identitat pròpia i dinàmica, mantenint els valors del festival.

Festival Emergent – Del 4 al 7 de juliol (Gironès)

Aquest estiu, prepara’t per a una experiència cultural inoblidable amb el Festival Emergent, que torna amb una programació vibrant i diversa que inundarà els carrers de Vilablareix, Fornells de la Selva, Madremanya i Cassà de la Selva. Del 4 al 7 de juliol, 24 artistes convidats desplegaran el seu talent en diversos espectacles de música, dansa, teatre, màgia, clowns, monòlegs i poesia. No importa si ets un amant de la música de cantautor, del teatre d’humor o de la màgia familiar, al Festival Emergent trobaràs alguna cosa que et captivarà!

Cicle ViaVeu – Del 7 al 14 de juliol (Sant Julià de Ramis)

ViaVeu suggereix la visita i la coneixença del conjunt patrimonial de la muntanya de Sant Julià de Ramis en format de concert. Els 2 concerts es realitzen dins del conjunt patrimonial de Castellum Fractum i a l’Església dels Sants Metges, espais de gran valor patrimonial que acompanyaran l’experiència musical. A més, abans dels espectacles també es faran visites guiades al patrimoni arquitectònic per gaudir del conjunt amb plenitud.

Cicle Solfejant – De l’11 de juliol a l’1 d’agost (Cassà de la Selva)

Durant els vespres d’estiu de juliol i agost, podreu gaudir d’una gran varietat d’espectacles i concerts, gràcies a la programació del Cicle Solfejant. Aquest esdeveniment omplirà de música local i internacional el pati de Can Trinxeria, un espai agradable i acollidor al mig del poble de Cassà de la Selva.

Aquest estiu, el Gironès brinda un ventall d’espectacles per a tots els gustos, ja sigui per aquells immersos en l’atmosfera dels concerts, gaudint d’espectacles humorístics o explorant la riquesa cultural i gastronòmica del Gironès.

Valoració total

MENU

Gironès