fbpx

6 Plans per aquest Nadal!

Nadal 2023

Aquest Nadal, el Gironès es vesteix de llums i tradició per oferir als seus visitants una experiència única. Des de mercats nadalencs fins a espectacles artístics, hi ha una gran varietat d’activitats per a tota la família. En aquest article, explorarem 6 emocionants propostes per gaudir al màxim d’aquesta temporada festiva a la comarca.

 

Mercats Nadalencs
Inicia la teva ruta nadalenca visitant els mercats tradicionals de Girona. El casc antic es converteix en un mosaic d’olors i colors, amb parades que ofereixen productes artesans, dolços típics i decoracions úniques.
Gaudeix de l’atmosfera càlida i acollidora dels mercats que pots trobar per la comarca, com la Nadalenca (Llagostera) o la Fira de Nadal (Sant Gregori). Consulta la nostra agenda per veure tots els mercats programats aquest Nadal al Gironès.

Fotografia: @camille_fts

 

FUM, FUM, FUM! (Cassà de la Selva) – 15, 16 i 17 de desembre

El Fum, fum, fum! és la festa familiar de Nadal a Cassà. Cada any, durant el cap de setmana previ al Nadal, el barri vell de Cassà s’omple d’espectacles i actes diversos adreçats a un públic familiar. També hi ha tallers de manualitats de temàtica nadalenca i per fer passar el fred, paradetes de creps i xocolata desfeta.

Fotografia: Grup El Punt

 

Festa del Fang (Quart) – 16 de desembre

No et pots perdre la Festa del Fang de Quart! Al llarg de tot el dia s’hi realitzaran tallers d’elaboració de peces de terrissa per a grans i petits a més a més hi haurà dinar popular.

Recorda que pots visitar el Museu de la Terrissa de Quart cada dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 20h i diumenges i festius de 10h a 14h.

Museu de la Terrissa de Quart

Museu de la Terrissa de Quart

 

Pessebre de Can Roseta (Sant Gregori)
Envoltats pel paratge natural que ens ofereix el bosc de Cartellà, podem trobar un emblemàtic pessebre en miniatura situat a l’aire lliure creat per Remei Mulleres.
L’icònic pessebre que es coneix amb el nom de “la Catalunya de Suro” i s’hi poden trobar un total de 200 escenificacions fetes a mà amb suro i pedres. Veniu a descobrir-lo amb la família!

Pessebre de Can Roseta

Pessebre de Can Roseta

 

Pessebres Vivents
La comarca del Gironès és coneguda per les seves representacions autèntiques del pessebre vivent. Aprofita l’oportunitat per explorar aquestes recreacions úniques de la història bíblica amb actors locals que donen vida als personatges. Aquesta experiència cultural et transportarà a temps antics i et farà sentir part de la tradició nadalenca.

Pessebre vivent de Vilablareix

Pessebre vivent de Vilablareix

 

Rutes a peu per la natura hivernal
Desconnecta de l’ambient urbà i gaudeix de la tranquil•litat dels paisatges rurals amb una ruta a peu per la comarca. Des de senders senyalitzats fins a camins més aventurers, hi ha opcions per a tots els nivells. Porta la teva càmera per capturar la bellesa del Gironès. Consulta el nostre Wikiloc per veure totes les rutes que pots fer durant les festes de Nadal!

vall de llemena girones

 

Aquest Nadal, el Gironès brinda un ventall d’activitats per a tots els gustos. Ja sigui immersos en l’atmosfera dels mercats, gaudint d’activitats esportives o explorant la riquesa cultural de la comarca, hi ha un pla per a cada persona. Vine i descobreix la màgia nadalenca que el Gironès pot oferir.

Valoració total

MENU

Gironès