fbpx

Amb autocaravana pel Gironès!

3 de desembre

Equipa’t bé, perquè a tu i a la teva autocaravana us esperen unes vacances memorables aquesta tardor. Al Gironès tenim àrees públiques repartides per tot el territori tant si vens per fer una estada o si només estàs de passada.

Comença a notar-se el fred del canvi d’estació i la tardor et dóna l’oportunitat de descobrir nous paisatges i viure moments inoblidables. Ja sigui pel paisatge, per la cultura o perquè ets un amant de la gastronomia; aquí et presentem sis municipis del Gironès on escapar-te aquesta tardor en autocaravana.

Àrea de Cassà de la Selva

Aquesta àrea és una molt bona opció per amants del senderisme o cicloturisme, ja que just pel seu costat hi passa la Via Verda del Carrilet. La història de Cassà de la Selva està estretament lligada a la indústria surera iniciada al municipi al segle XVIII i en el poble s’hi pot fer la Ruta del suro. Al llarg d’aquest recorregut urbà descobrireu elements patrimonials relacionats amb el món obrer, juntament amb les magnífiques cases modernistes que varen fer construir els propietaris de les fàbriques de taps de suro o els grans propietaris forestals.

Àrea de Llagostera

Durant la teva estada a Llagostera pots aprofitar per fer una passejada i gaudir dels seus paisatges naturals, ja que el poble es troba entre massís les Gavarres i el Puig de Cadiretes, al massís de l’Ardenya, indrets ideals per practicar senderisme i excursionisme tot fent rutes a peu, en BTT o a cavall.

En el seu casc antic pots visitar l’església de Sant Feliu amb el seu imponent campanar, les restes de les torres medievals de l’antic castell i les muralles, la rehabilitada estació de tren que és l’actual Oficina de Turisme,  la plaça amb la magnífica façana del Casino i el Centre d’Interpretació de Llagostera Can Caciques.

L’àrea d’autocaravanes de Llagostera està situada en una zona tranquil·la al costat de piscines municipals, cafeteries, bars, supermercats i a 500?m del centre del poble. A més a més, en el mateix carrer on es troba l’àrea se celebra el mercat setmanal tots els dijous de 8 a 14 hores.

Àrea de Quart

Si hi ha un edifici en el poble de Quart que no passa desapercebut per ningú aquest és el Museu de la Terrissa. Es tracta d’un edifici històric recuperat on mostren aquesta tradició que ha definit la personalitat del poble des de fa 700 anys.

Actualment està temporalment tancat, però de tant en tant s’hi organitzen activitats. Com el dia 17 de desembre es durà a terme una visita a l’obrador de Can Bonadona, únic del municipi on es realitza la ceràmica negra, així com al Museu de la Terrissa. Per acabar la jornada, es podrà degustar el Plat Terrisser 2022, la Cassola Bosquetana.

L’altra activitat per excel·lència a Quart és fer un recorregut per la via verda, que s’ha convertit en un dels principals al·licients per visitar aquesta població per als aficionats al cicloturisme i començant per l’antiga estació del Carrilet.

Àrea de Sant Gregori

Aquesta àrea és una bona opció per si vols practicar senderisme o cicloturisme per la zona de la Vall de Llémena, indret ideal per passejar pels boscos i gaudir de la tardor.

L’àrea està situada al costat de la Riera de Llémena i on comencen la majoria de rutes que et porten a descobrir llocs com l’església de Sant Gregori, el Castell de Sant Gregori, el Santuari de Santa Afra, les fonts naturals de Ca Verdaguer o la Font Picant o pels més atrevits el cim de Sant Grau (449?m).

A més a més, durant el mes de desembre s’hi celebra el Mercat de Nadal, el Golden Christmas Festimarket o pots visitar el Pessebre de Can Roseta, un pessebre a l’aire lliure que reprodueix escenes de pessebre i monuments de Catalunya en suro i que en aquesta època de l’any està més bonic que mai.

Àrea de Sant Julià de Ramis

Zona d’aparcament situada a uns 200 m de l’Església Sants Metges. Es pot gaudir de l’entorn natural del Congost i la Muntanya de Sant Julià de Ramis, un espai natural de gran bellesa on es troba l’església romànica i el poblat ibèric Castellum Fractum, que podràs visitar lliurement. El cim, a més, ofereix unes vistes impressionants del territori. Al peu de la muntanya també hi passa la Ruta del Ter, ideal per fer a peu o en bicicleta amb la família.

Foto de park4night.

Àrea de Girona

Aquesta àrea té aproximadament 70 places i t’ofereix l’oportunitat de pernoctar de forma gratuïta a Girona. Per arribar al casc antic de la ciutat hauràs de creuar el Parc de la devesa. Es tracta del parc urbà més gran de Catalunya i està situat entre el Ter, l’Onyar i el Güell. Durant els mesos de tardor es tenyeix de color taronja, tot un espectacle visual! La ciutat, a més, ofereix un gran patrimoni cultural per visitar: Barri antic, Catedral, Barri Jueu, Banys Àrabs, cases de l’Onyar, la Rambla de la Llibertat, la Muralla o els seus museus.

aparcament autocaravanes gironès

Valoració total

MENU

Gironès