fbpx

6 propostes per un Sant Jordi a casa

23 d'abril

Propostes culturals per una Diada en família.

Aquest any viurem un Sant Jordi diferent, des de casa, però no per això hem de deixar de celebrar-lo. Diferents entitats han decidit continuar aquesta tradició tan catalana i així mantenir viva la literatura i la cultura. Avui us proposem diverses formes de poder gaudir de la Diada de Sant Jordi. 

El Museu d’Art de Girona ha ideat un Kit virtual de Sant Jordi. Hi podeu trobar un munt d’activitats per fer amb els més petits de casa! Des d’un tutorial per fer una rosa, pintar dracs del museu o escoltar el conte que ens explica el Dr. Buscahistòries. També hi podeu trobar un recull de quadres que han seleccionat on hi podem veure els elements més típics de Sant Jordi com el drac, la princesa o la rosa.   

Si el que busqueu són recomanacions de llibres per els menuts de casa la Fira del Conte de Medinyà proposa a les seves xarxes socials una col•lecció de contes per nenes i nens de 2 a 8 anys. Fes-hi una ullada! 

Una altre forma de tenir els petits entretinguts mitjançant la cultura és una aplicació per a mòbil o iPad anomenada El Tarla, La llegenda de Girona. Es tracta d’un conte interactiu que recupera una vella llegenda de Girona i estimula als nens a descobrir la tradició, cultura i història d’una forma amena i divertida. La llegenda narra la història del Tarlà, un personatge que durant l’epidèmia de la Pesta Negra que va patir la ciutat de Girona, es dedicava a fer tombarelles i a explicar rondalles als veïns del carrer de l’Argenteria per animar-los i entretenir-los. El carrer de l’Argenteria fou un dels més afectats per la malaltia i els veïns estaven totalment aïllats en quarantena.

Des de la Casa de la Cultura de Girona ofereixen un seguit de recomanacions d’obres cinematogràfiques de ficció, documentals o peces musicals basades en un llibre o en un autor literari. Des del dia 15 d’abril han anat publicant una proposta diferent cada dia, les podeu trobar a la seva pàgina web o a les seves xarxes.

Les Biblioteques de Girona també han programat diverses propostes per aquest Sant Jordi com per exemple un recull de lectures rebudes fins ara per part de diverses persones reconegudes i que es poden trobar a la llista de reproducció de Youtube de Biblioteques de Girona, sota el títol de Recomanacions des del confinament

Finalment Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Literari Català proposa enregistrar un vídeo curt, d’entre 20 i 30 segons, llegint un fragment d’un dels autors clàssics de la literatura catalana i penjar-lo a les xarxes socials amb l’etiqueta #PatrimoniLiterariACasa i #EspaisEscrits. Us podeu inspirar a través del mapaliterari.cat on hi trobareu la llista d’autors catalans amb un seguit de textos literaris. I tu, quin clàssic de la literatura catalana regalaries per Sant Jordi? 

Valoració total

MENU

Gironès