fbpx

El Gironès en autocaravana!

Estiu 2024

Si voleu viure unes vacances memorables amb la vostra autocaravana, el Gironès és el vostre destí. Amb 6 àrees públiques distribuïdes per tot el territori, podreu gaudir tant de la natura com de la cultura i tradicions que ofereix la comarca.

 

Llagostera

L’àrea de Llagostera compta amb 4 places per pernoctar de forma il·limitada i gratuïta amb vehicles d’una longitud màxima de 9m. Ofereix aigua potable, buidatge d’aigües residuals, il·luminació diària, zona infantil i sol asfaltat. També, cal tenir en compte que queda prohibit acampar: treure taules, cadires, tendal, etc.

Per accedir des de Girona (nord), cal prendre la C-65 fins a la sortida Tossa de Mar/Caldes de Malavella/Llagostera Oest, continuant per la C-65z. Incorporar-se a C-253 i en arribar a la rotonda, prendre la segona sortida en direcció C/Canalejas i continuar les indicacions a Zona Esportiva. Des de Sant Feliu de Guíxols per la C-65 fins a la sortida 98 Llagostera, continuant per l’Av. del Canigó fins C/ Rafael Mas Ripoll per girar direcció Zona Esportiva, a uns 500 metres del poble.

A més, Llagostera es troba entre massís les Gavarres i el Puig de Cadiretes, un indret ideal per practicar senderisme i excursionisme, fent rutes a peu, en BTT o a cavall. El seu centre històric amb l’imponent campanar de l’església de Sant Feliu, no deixa indiferent a ningú, com també les restes de les torres medievals de l’antic castell i les muralles, la plaça central amb la magnífica façana del Casino, i el Centre d’Interpretació de Llagostera Can Caciques.

 

Cassà de la Selva

L’àrea de Cassà de la Selva disposa de 8 places per poder pernoctar gratuïtament amb la teva autocaravana fins a 48 hores. Ofereix serveis d’aigua potable, buidatge d’aigües grises i negres, connexió WiFi, i permet l’acompanyament de mascotes. Ara bé, s’ha de tindre en compte que no es permet acampar (treure taules, cadires, etc…) i per carregar les aigües s’ha de recollir una fitxa a les piscines municipals o la policia local de la localitat.

Per arribar a Cassà de la Selva prenem la C-65, tant des de Girona (nord) com des de l’autovia C-35 sortint a Llagostera (sud). Una vegada a la població, cal seguir les indicacions a les instal·lacions esportives i piscina.

La seva ubicació a 700m del poble i al costat de la Via Verda del Carrilet, permet gaudir d’un entorn privilegiat per practicar senderisme o cicloturisme, i conèixer la tradició surera del poble. Cassà de la Selva està estretament lligada amb aquesta indústria des del segle XVIII, per això us recomanem fer la Ruta del suro, on descobrireu elements patrimonials relacionats amb el món obrer o magnífiques cases modernistes que varen fer construir els propietaris de les fàbriques de taps de suro o els grans propietaris forestals.

 

Quart

L’àrea de Quart disposa de 4 places on poder pernoctar fins a 48h de forma gratuïta i amb mascota. També té servei d’aigua potable, buidatge d’aigües grises i negres, i àrea de barbacoes amb sol·licitud prèvia a l’Ajuntament.

L’accés és des de la carretera C-65, tant des de Girona (nord) com des de Cassà de la Selva (sud) sortint a Quart amb direcció a la Zona Esportiva i seguint les indicacions a Centre Urbà, ja que s’ubica al costat de l’Ajuntament de Quart i prop de les Vies Verdes.

El poble de Quart compta amb una  tradició terrissera des de fa més de 700 anys i el Museu de la Terrissa mostra aquesta tradició que ha definit la personalitat del poble. Aquest equipament cultural amb exposicions i tallers ha sorgit gràcies a la recuperació d’una antiga bòbila, posant en valor el patrimoni industrial del poble.

 

Sant Gregori

L’àrea de Sant Gregori ofereix un total de 50 places d’aparcament i sense límit de pernoctació. Presenta servei d’aigua potable i buidatge d’aigües grises i negres, i es localitza a 600m del nucli urbà de Sant Gregori.

Per arribar des de Girona, cal prendre la carretera GI-531 i des de l’AP7 prendre la sortida 68 i enllaçar amb la GI-531. Una vegada en el centre urbà de Sant Gregori, res més passar l’Ajuntament girar a l’esquerra pel c/ l’Argelaguet, abans del camp de futbol.

Aquesta àrea és una bona opció per practicar senderisme o cicloturisme per la zona de la Vall de Llémena, situada al costat de la Riera de Llémena i on comencen la majoria de les rutes que et porten a descobrir indrets ideals per passejar pels boscos o que et porten a l’església i castell de Sant Gregori, o al cim de Sant Grau. A més, recomanem que visiteu el Pessebre de Can Roseta, un pessebre a l’aire lliure que reprodueix escenes de pessebre i monuments de Catalunya en suro.

 

Sant Julià de Ramis

Aquesta zona d’aparcament es situa a uns 200 m de l’Església Sants Metges i permet la pernocta il·limitada i gratuïta.

Per accedir des de l’AP-7 preneu la sortida 6 Nord. Aneu a buscar la N-II direcció Sarrià/Figueres. Després girar cap al C/Major de Sant Julià de Ramis i continuar amunt cap al Veïnat dels Sants Metges fins arribar a dalt del cim.

Aquest àrea està envoltada pel Congost i la Muntanya de Sant Julià de Ramis, un espai natural de gran bellesa on es troba l’església romànica i el poblat ibèric Castellum Fractum, que es pot visitar lliurement. Al peu de la muntanya també hi passa la Ruta del Ter, ideal per fer a peu o en bicicleta amb la família.

 

Girona

L’àrea de Girona té aproximadament 70 places i ofereix l’oportunitat de pernoctar de forma gratuïta durant un màxim de 72h. A més, ofereix servei d’aigua potable, buidatge d’aigües grises i negres, i zona infantil.

L’accés és de l’AP-7, sortida 6B i a la rotonda seguir en direcció Girona pel C/ Sant Gregori fins arribar al C/ Pere Rodeja i Ponsati, a la perifèria de Girona.

El casc antic de la ciutat amb un enorme patrimoni històric-cultural es troba a 2,5Km. Per tant, cal creuar a peu o en bicicleta pel Parc de la Devesa, el parc urbà més gran de Catalunya i des d’on inicia la Via Verda del Carrilet, cap a Olot o Sant Feliu de Guíxols, i la Ruta del Ter.

Valoració total

MENU

Gironès