fbpx
Blau
Interior de la Casa Masó Museu-dArt-de-Girona.-Rafael-Bosch.-Arxiu-Imatges-PTCBG Llagostera nucli

El patrimoni del Gironès a un clic

7 d'abril

Recursos virtuals i visites 360º

Conèixer el patrimoni del Gironès ara també és possible des de casa. Gràcies a les noves tecnologies disposem d’una nova forma de gaudir de la cultura que ens ofereix la nostra comarca. 

Podem visitar la casa del gironí Rafael Masó a través de la pàgina de la Fundació Rafael Masó a Google Arts & Culture. Masó va ser un dels arquitectes més emblemàtics del segle XX.  Es poden recórrer les diferents habitacions, conèixer les obres més destacades que s’hi exposen i també entrar a les exposicions virtuals.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ens permet fer una visita virtual de Sant Pere Galligants. Mitjançant Google Street View es poden recórrer els racons  d’aquest monestir, una de les mostres més notables del romànic català. També el Museu d’Art de Girona ens ofereix diferents eines per tal de poder-lo visitar des de casa i admirar les seves obres d’art. 

També podem visitar de manera virtual el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància Girona. Construït l’any 1938, va ser el primer dels tres grans refugis col·lectius de tipus cel·lular de la ciutat de Girona, que donava protecció a 700 persones i l’únic amb llum eléctrica.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Una altre visita 360º que es pot fer és la de la Nau de la Catedral de Girona. Es tracta de la nau gòtica més gran del món. També es pot visitar el seu campanar. Una oportunitat única ja que, per motius de seguretat, està prohibida l’entrada al públic, però gràcies a aquesta eina es pot visitar de forma virtual.

Per altra banda, el Museu d’Història dels Jueus de Girona ofereix accés a les seves audioguies, que incorporen els coneixements més recents, basats en les troballes documentals i arqueològiques dels darrers anys, i també inclou nous espais, com el bany ritual. 

També us proposem la visita comentada del Centre d’art contemporani El Bòlit. Donada la situació actual de tancament dels espais expositius El Bòlit ha ideat una visita comentada virtual a mode de recorregut per l’exposició “El món serà Tlön”.

Finalment sortim de la capital i us portem a Llagostera. Descobriu el poble amb la ruta de la muralla. Aquesta ruta segueix un recorregut al voltant de la muralla de Llagostera i ofereix una vista del Massís de les Gavarres des del mirador situat a la plaça del Castell. Una visita que ens trasllada a èpoques medievals i feudals.

Valoració total

MENU

Gironès