fbpx

Aixequem el taló d’Escenaris

De gener a juny

Escenaris torna per 17è any consecutiu. La xarxa teatral més gran del país amb espectacles programats des de finals de gener fins a finals de juny. En total són 154 representacions dins els apartats de Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ i Escenaris de Dansa. Tot plegat està organitzat pels teatres de disset municipis de la comarca del Gironès i amb la coordinació i el suport del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació de Girona.

Malgrat tantes dificultats, Escenaris continua aquí, portant la cultura per tots els racons de la comarca. Una xarxa que protegeix el teatre, que protegeix la cultura i que col·labora a fer del Gironès la comarca dels escenaris per excel·lència.

En aquesta edició d’Escenaris i per segon any consecutiu, us presentem també en l’agenda del dia a dia informació sobre l’accessibilitat dels espectacles. En concret s’informarà si l’espectacle és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, si és sense text o amb interpretació a la llengua de signes per a persones amb dificultats auditives, i de si les persones invidents hi poden accedir vint minuts abans per a pujar a l’escenari i poder tocar els objectes de l’escenografia per tal de facilitar la posterior comprensió dels diàlegs.

La cultura s’ha demostrat segura, i per això els teatres i espais que participen a Escenaris us oferiran totes les condicions de segurat necessàries: amb els aforaments limitats, amb distàncies de seguretat i amb totes les indicacions que calgui aplicar per prioritzar la salut de tothom.

El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar que aquesta era important poder fer aquesta presentació (en part) des del Teatre Municipal de Girona, perquè “si estem dient que la cultura és segura és important dir-ho des dels espais de cultura”. Alhora també ha volgut explicar que “continua l’aposta per l’accés dels colectius amb diversitats, amb una programació àmplia i accessible per a tothom”.

Valoració total

MENU

Gironès