fbpx
Blau

Anem de pícnic al Gironès!

06/03/2021

Els dies són cada vegada més llargs, el fred comença a desaparèixer i afloren les ganes de sortir i gaudir del bon temps. Una de les activitats preferides d’aquesta època de l’any són els pícnics: una experiència divertida, assequible i que pots fer sense sortir de la comarca.

Per això us recomanem aquestes 7 rutes amb zona de pícnic al Gironès que són ideals perquè passeu un dia complet enmig de la natura amb la família, parella o amics!

(Podeu consultar les àrees de pícnic en el nou mapa turísic interactiu del Gironès)

Àrea de pícnic de la Font del Raig (Sant Gregori)

La Ruta de les Fonts és una de les més conegudes de Sant Gregori. Aquest recorregut ens descobreix tres de les fonts més populars del municipi: la font del Raig i les fonts d’aigua picant d’en Coromines i la d’en Verdaguer. Però la ruta també té altres atractius com la varietat de boscos i camins, l’aiguabarreig de la riera de Llémena i el Ter o el castell de Sant Gregori. A mig camí de la ruta, quan arribem a la Font del Raig, trobareu un lloc ideal per parar-hi a descansar i també fer-hi un mos, ja que compta amb unes taules i bancs de fusta per poder asseure’s.

Foto: Sant Gregori

 

Àrea de pícnic de la font dels Àngels (Sant Martí Vell)

Una altra de les rutes més populars a la comarca és la pujada al Santuari dels Àngels. Un bon lloc on gaudir de la vista panoràmica de les Gavarres. L’itinerari comença al nucli de Sant Martí Vell i ens condueix fins a dalt del Santuari. Al costat del santuari hi podeu trobar una zona a l’ombra amb diverses taules per poder descanar i fer un pícnic. També teniu la opció de dinar al restaurant del santuari. 

Foto: Blog SomdePicnic

 

Parc de les Alzines (Canet d’Adri)

A Canet d’Adri, al cor de la Vall de Llémena, s’hi troba una petita zona de pícnic amb ombra. Està situada a la carretera vella, i compta amb dues taules de pedra i bancs, situades a l’ombra de les alzines. També té una zona de jocs infantils perquè els més petits s’entretinguin. Des del Parc de les Alzines comença un ruta que et porta fins les Gorgues de la Font de la Torre i fins el Volcà del Puig d’Adri. En general el recorregut transcorre per camins més aviat planers, fàcilment practicables. Des del Volcà del Puig d’Adri es poden contemplar unes excel·lents vistes de la muntanya de Rocacorba i el pla de Girona amb les Gavarres al fons!

Foto: Blog SomdePicnic

 

Àrea de pícnic dels Sants Metges (Sant Julià de Ramis)

Al municipi de Sant Julià de Ramis hi ha la ruta del Congost i la Muntanya dels Sants Metges. Es tracta d’un itinerari circular de poc més de 9 km on es passa pel congost del Ter, el Cau de les Goges i es puja cap a la muntanya dels Sants Metges, on hi ha una bonica i ombrejada zona de pícnic amb quatre taules de fusta.  Allà dalt hi trobem un espai natural de gran bellesa on es troba l’església romànica dels Sants Metges i el poblat ibèric Castellum Fractum, que es poden visitar lliurement. El cim, a més, ofereix unes vistes impressionants del territori.

Foto: Blog SomdePicnic

 

Àrea de pícnic del Pla dels Socs (Salt) 

La ruta de les Deveses de Salt porta a descobrir el que el riu Ter representa a Salt, la natura en tota la seva esplendor. Hi ha diverses àrees condicionades pels visitants. A la zona del Pla dels Socs hi ha una àrea de pícnic amb algunes taules de fusta on podreu reposar o fer un mos. A més, trobareu nombrosos plafons que expliquen els valors del Parc mentre passegeu una estona o dediqueu el dia a fer una caminada. 

Foto: Pla dels Socs

 

Vall de Sant Daniel (Girona) 

Des del Monestir de Sant Pere de Galligants s’accedeix a la vall de Sant Daniel, una extensa zona verda a l’est de la ciutat de Girona amb paisatges ombrívols i fonts d’aigua. Endinseu-vos entre els seus senders per descobrir racons naturals únics i arribar al Castell de Sant Miquel (388 m) un dels cims més elevats de la Vall de Sant Daniel per contemplar unes vistes espectaculars. Durant el trajecte podreu trobar diverses zones de pícnic per agafar forçes per arribar fins el cim, com la Plaça de la Sardana i la Font del Ferro. Als peus del castell també hi ha una àrea de pícnic amb taules de fusta per poder descansar i menjar alguna cosa.

Foto: Castell de Sant Miquel

 

Àrea de pícnic de Can Vilallonga (Cassà de la Selva)

L’itinerari de l’aigua ens acostarà a Can Vilallonga, una antiga finca en plenes Gavarres, en una bonica excursió a peu per fer en família o amics. Us permetrà descobrir les antigues construccions destinades a aconseguir l’aprofitament de l’aigua: aqüeductes, la bassa, el pou, la resclosa, tot resseguint la canonada soterrada que transportava aigua fins a la casa. Un planer i còmode itinerari circular que comença i acaba en la mateixa finca de Can Vilallonga, on hi trobem una bonica zona de pícnic amb cinc taules de fusta per poder gaudir d’un àpat abans o després de fer la ruta!

Foto: Can Vilallonga

 

Ara que ja coneixeu les zones de pícnic de la comarca, només necessiteu el menjar, roba còmoda i moltes ganes! Animeu-vos a descobrir el nostre territori!

Valoració total

MENU

Gironès