fbpx

Fires de primavera al Gironès!

Abril i maig

Arriba la primavera i amb ella un munt de fires!

Durant aquesta època de l’any els dies s’allarguen i el paisatge de la comarca es tenyeix de colors. En aquest esclat de sentits i de naturalesa coincideixen moltes festes que celebren el començament d’aquesta estació, moltes d’elles es caracteritzen per una presència significativa de flors, però també de gastronomia o pagesia.

Al mes d’abril celebrem la Diada de Sant Jordi i molts pobles es fan ressò d’aquesta tradició tan catalana en què, a part de regalar una rosa, també oferim un llibre. És durant els mesos de primavera que trobem pobles com Madremanya o Medinyà que festegen la cultura literària catalana.

Si estàs buscant plans per aquesta temporada, nosaltres et proposem sis fires, repartides per tota la comarca del Gironès, perquè puguis viure la primavera amb tots els sentits!

Fira de Llegendes – 2 d’abril

La Fira de Llegendes de Madremanya arriba un any més i ho fa celebrant-se el cap de setmana del 2 i 3 d’abril. L’ajuntament de Madremanya, amb la participació de la gent del poble, ha preparat tot un conjunt d’activitats al voltant del món de les llegendes que pretenen reivindicar el valor patrimonial literari i oral al voltant de les llegendes que s’expliquen sobre Madremanya i el seu entorn presidit per les Gavarres. Vine i podràs gaudir de d’activitats com recorreguts teatralitzats, presentacions literàries, hora del conte o mercat amb productes artesanals!

Fira de la Flor i el Planter – 3 d’abril

El diumenge 3 d’abril vine a gaudir de la Fira de la Flor i el Planter de Salt, que recupera la tradició en la producció i venda de productes de l’horta.  Una jornada lúdica i familiar on podràs fer intercanvi de llavors, tallers o passejar per mercat on trobaràs flors, planter ecològic, estris d’horta artesanals i molt més!

Fira de l’Embotit – 3 d’abril

La Fira de l’Embotit de Bescanó va néixer l’any 1996 amb la finalitat de promoure la venda directa de productes d’alimentació artesans de casa nostra, com són els embotits i d’altres productes alimentaris, com ara olives, formatges, melmelades o licors naturals.

La fira, que se celebra el diumenge abans de Rams, transcorre per diferents carrers del barri vell de Bescanó i ofereix, a més a més, activitats paral·leles, com l’intercanvi de plaques de cava, la trobada de puntaires, animació per als més petits o exposicions del món del motor; cotxes clàssics, motos d’època i maquinària agrícola antiga.

38a Fira Comarcal de Primavera – 23 i 24 d’abril

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha esdevingut un referent dins del món comercial, agrícola i ramader català. Hi trobaràs actes i activitats que tenen per objectiu acostar el treball del camp i la vida de pagès a tots els visitants i fer difusió de l’estreta relació entre les persones, els animals i la terra.

A la Fira Comercial hi ha les parades de venda de productes artesans, demostració d’oficis artesanals, exposicions de maquinària agrícola i industrial antiga i actual, mercat d’ocasió, etc.

Girona, Temps de Flors – Del 7 al 15 de maig

Un any més, amb l’arribada de la primavera, Girona celebra el seu aclamat Temps de Flors que vesteix la ciutat durant 9 dies de colors, aromes i art. Girona Temps de flors és molt més que una exposició floral, és una manera de descobrir la ciutat. Podràs contemplar les flors, els monuments i la natura, i  deixar-te sorprendre pels racons de la ciutat engalanats amb una aparença original.

Fira del Conte – 22 de maig

La Fira del conte de Medinyà és una jornada lúdica al voltant del món dels contes, amb diferents espais i activitats programades, amb l’objectiu de fomentar la lectura en família. La fira acull contacontes, espectacles teatrals, actuacions de titelles, tallers i converses amb autors enmig de centenars de contes.

 

Valoració total

MENU

Gironès