fbpx

Fires de Sant Narcís 2023

Del 27 d’octubre al 5 de novembre

Les Fires de Sant Narcís 2023 aposten enguany per la cultura popular i la descentralització dels actes per diferents barris. Més de 200 activitats s’han programat del 27 d’octubre al 5 de novembre per celebrar la festa major de la ciutat.

La festa arrencarà el 27 d’octubre amb la cercavila de gegants, els balls de la imatgeria festiva i el pregó, i finalitzarà el 5 de novembre amb el castell de focs. La cultura popular tornarà a tenir un paper important a les Fires amb activitats tradicionals com les Matinades, la penjada de mosques de Sant Narcís, la Diada Castellera, la pujada del pilar de 4 dels Marrecs de Salt a les escales de la Catedral, els correfocs, les cercaviles, la passejada de capgrossos pel Barri Vell, la Drakofarra i la Trobada de Gegants i Bestiari de Girona.

Pel que fa als concerts, els grups de música Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Auxili, Mariona Escoda, Los Chikos del Maíz, Crim, Queralt Lahoz i Triquell actuaran a les barraques de les Fires de Sant Narcís. Enguany, l’esplanada de la Copa comptarà amb 8 dies de programació musical amb un cartell format per 20 grups. El programa el conformen grups consolidats de primera línia de l’escena nacional, així com grups emergents i propostes internacionals i estatals.

També cal destacar les actuacions que tindran lloc al parc del Migdia, per on passaran des de les orquestres més destacades de l’escena del país fins a propostes singulars, eclèctiques i adreçades a públics amb diferents interessos.

Un any més, les Fires es viuran a diferents barris de la ciutat. És el cas de l’espectacle L’home roda del professor Karoli que tindrà lloc al Centre Cívic Onyar, que es recupera com a espai per acollir activitat de Fires; les atraccions sostenibles, a la rambla de Ramon Berenguer, o la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, al passeig de Francina Boris. Alhora, s’han programat espectacles infantils a diferents barris: Carme-Vista Alegre, Pont Major, Mercadal, Sant Narcís, Montilivi, Sant Daniel, Pla de Palau – Sant Pau, Barri Vell i Germans Sàbat.

Enguany les Fires en silenci seran el dilluns 30 d’octubre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i la jornada econòmica de Fires serà el dijous 2 de novembre a partir de les 17 h. Una altra de les propostes és el Circ Històric Raluy que farà una col·laboració especial amb el pallasso Tortell Poltrona i muntarà la seva carpa a la plaça de l’Assemblea de Catalunya.

Per a més informació podeu consultar el programa de fires.

Valoració total

MENU

Gironès

Gironès