fbpx

Visites Guiades als Banys Àrabs

15/05/2019

Les visites, impulsades pel Consell Comarcal Gironès, es faran de la mà de l'Associació de Guies de Girona.

Els Banys Àrabs de Girona són una de les joies arquitectòniques més preuades de la ciutat de Girona i els únics banys públics d’estil romànic conservats. Construïts l’any 1198 han sobreviscut miraculosament a la seva destrucció fins a ser reconvertits en monument obert al públic l’any 1932.

Per això el Consell Comarcal del Gironès ha decidit engegar un any més un programa de visites guiades als Banys Àrabs durant els mesos d’estiu amb una proposta que vol endinsar-nos en un món llunyà i proper alhora i que ens convida a entendre la nostra història i els nostres orígens.

La visita guiada ens transportarà directament a l’alta Edat Mitjana i podrem conèixer, entre altres coses, el sofisticat i complex funcionament dels Banys Àrabs, i què és el que el fa tan diferent de les termes romanes. També, més enllà de les característiques arquitectòniques, la visita ens desvetllarà moltes curiositats sobre la societat de l’època, com per exemple la manera en què els nostres avantpassats entenien la higiene.

Les visites es realitzaran des del juny i fins a l’octubre, en els següents horaris:

JUNY, SETEMBRE I OCTUBRE: Cada dissabte a les 11:30, 12:15 i 13:00.

JULIOL: Cada dimarts i dissabtes a les 11:30, 12:15 i 13:00.

AGOST: Dimarts, dijous i dissabte a les 11:30, 12:15 i 13:00.

Les inscripcions es poden fer directament als Banys Àrabs uns minuts abans de la visita. La visita es farà en català, castellà, anglès o francès adaptant-se en funció de cada grup.

Valoració total

MENU

Gironès