fbpx
Ciclista per la carretera
Girocletes, les bicicletes de Girona

Sortir en bicicleta

13 de maig

Una bona alternativa per moure’s durant la desescalada.

Durant el procés de sortida de la crisi sanitària del COVID-19, la bicicleta pot constituir una alternativa neta que ajudi a descongestionar el transport públic, facilitar la distància de seguretat i evitar aglomeracions. Per això, en aquest post et portem algunes recomanacions i recursos útils per moure’s en bicicleta pel Gironès! 

 

Moure’s per la ciutat

Si vius i treballes a la ciutat i vols evitar riscos de contagi en el transport públic, o els maldecaps de trobar aparcament, la bicicleta pot ser una bona solució. En aquest mapa de carrils bici pots consultar la xarxa de Girona i Salt per ajudar-te a planificar la ruta fins el lloc on vols anar. 

A més, recorda que el servei de Girocleta segueix en funcionament i que s’ha d’utilitzar seguint sempre les mesures de prevenció i higiene adequades, com utilitzar guants o que al finalitzar cal rentar-se les mans amb sabó o amb gel desinfectant.

 

Moure’s per l’entorn

Sortir a passejar en bicicleta a les hores permeses…. garantir la distància de seguretat…. i en aquest sentit a la comarca tenim la sort de comptar amb un fantàstic recurs, les Vies Verdes. 

Aquelles persones que vulguin aprofitar les hores per poder fer esport o anar a passejar amb els nens us proposem tres trams de les Vies Verdes que passen per la comarca del Gironès. La Ruta del Carrilet I segueix el recorregut de l’antic tren de via estreta que va d’Olot a Girona. Transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram. Passa per Bescanó, Salt i acaba a Girona. Una bona opció per anar a passejar amb bicicleta per els que viuen en aquestes poblacions. 

També tenim la Ruta del Carrilet II que surt de Girona i travessa la depressió de la Selva passant per la Serralada Transversal. La major part d’aquesta ruta passa per terres gironines, creuant els municipis de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva i Llagostera. Finalment la Ruta del Tren Pinxo que connecta Girona i Sarrià de Ter. La meitat del recorregut transcorre pel costat del riu Ter,una zona ombrívola i fresca. L’altra meitat pel costat de la carretera entre Girona i Sarrià. 

Recordeu, però, que fins que no ens trobem a la fase 1 de la desescalada no es pot creuar el terme municipal i que per tant s’han de limitar les sortides d’esbarjo dins el municipi on vivim.

A més de les vies verdes hi ha molts altres camins i rutes arreu del Gironès que pots fer tot pedalant, entra a l’apartat rutes de la nostra web i mira si n’hi ha alguna que tinguis a prop de casa i que puguis fer.

 

Botigues i tallers de confiança

Si tens algun dubte o necessites posar a to la bicicleta contacta amb la teva botiga o taller de confiança que segur que et podrà ajudar i oferir-te els serveis que necessitis, des de reparació, neteja i desinfecció, fins a venda o lloguer de bicicletes. 

Aquí te’n recomanem algunes:

  • Bike Breaks: Situats al cor del Barri Vell, aquesta botiga ofereix un servei de mecànica per arreglar tot tipus de bicicletes. Tots els treballadors tenen un llarg recorregut dins del ciclisme i de l’esport. També tenen botiga online.
  • Centre Biker Girona: Aquest espai de 700m2 situats a la Plaça dels Països Catalans de Girona, inclou tots els serveis que necessites perquè gaudeixis de les experiències més apassionants sobre dues rodes: botiga, taller, espai per a socis, box d’autorentat, servei de lloguer, desinfecció i molt més.
  • Happy Bikes: A partir del juliol oferiran lloguer de bicicletes i material, taller, rutes i allotjament especialitzat en ciclistes i esportistes. Es troba a Madremanya, un poble amb molt d’encant medieval.

Si t’hem convençut i vols donar-li una oportunitat a això de moure’t sobre dues rodes, abans dona-li una ullada als bici-consells que t’ofereixen des de la plataforma gironina “Mou-te en bici” per fer-ho de forma segura!

Valoració total

MENU

Gironès