fbpx

Sortir en bicicleta

13 de maig

Una bona alternativa per moure’s durant la desescalada.

Durant el procés de sortida de la crisi sanitària del COVID-19, la bicicleta pot constituir una alternativa neta que ajudi a descongestionar el transport públic, facilitar la distància de seguretat i evitar aglomeracions. Per això, en aquest post et portem algunes recomanacions i recursos útils per moure’s en bicicleta pel Gironès! 

 

Moure’s per la ciutat

Si vius i treballes a la ciutat i vols evitar riscos de contagi en el transport públic, o els maldecaps de trobar aparcament, la bicicleta pot ser una bona solució. En aquest mapa de carrils bici pots consultar la xarxa de Girona i Salt per ajudar-te a planificar la ruta fins el lloc on vols anar. 

A més, recorda que el servei de Girocleta segueix en funcionament i que s’ha d’utilitzar seguint sempre les mesures de prevenció i higiene adequades, com utilitzar guants o que al finalitzar cal rentar-se les mans amb sabó o amb gel desinfectant.

 

Moure’s per l’entorn

Sortir a passejar en bicicleta a les hores permeses…. garantir la distància de seguretat…. i en aquest sentit a la comarca tenim la sort de comptar amb un fantàstic recurs, les Vies Verdes. 

Aquelles persones que vulguin aprofitar les hores per poder fer esport o anar a passejar amb els nens us proposem tres trams de les Vies Verdes que passen per la comarca del Gironès. La Ruta del Carrilet I segueix el recorregut de l’antic tren de via estreta que va d’Olot a Girona. Transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram. Passa per Bescanó, Salt i acaba a Girona. Una bona opció per anar a passejar amb bicicleta per els que viuen en aquestes poblacions. 

També tenim la Ruta del Carrilet II que surt de Girona i travessa la depressió de la Selva passant per la Serralada Transversal. La major part d’aquesta ruta passa per terres gironines, creuant els municipis de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva i Llagostera. Finalment la Ruta del Tren Pinxo que connecta Girona i Sarrià de Ter. La meitat del recorregut transcorre pel costat del riu Ter,una zona ombrívola i fresca. L’altra meitat pel costat de la carretera entre Girona i Sarrià. 

Recordeu, però, que fins que no ens trobem a la fase 1 de la desescalada no es pot creuar el terme municipal i que per tant s’han de limitar les sortides d’esbarjo dins el municipi on vivim.

A més de les vies verdes hi ha molts altres camins i rutes arreu del Gironès que pots fer tot pedalant, entra a l’apartat rutes de la nostra web i mira si n’hi ha alguna que tinguis a prop de casa i que puguis fer.

 

Botigues i tallers de confiança

Si tens algun dubte o necessites posar a to la bicicleta contacta amb la teva botiga o taller de confiança que segur que et podrà ajudar i oferir-te els serveis que necessitis, des de reparació, neteja i desinfecció, fins a venda o lloguer de bicicletes. 

Aquí te’n recomanem algunes:

  • Bike Breaks: Situats al cor del Barri Vell, aquesta botiga ofereix un servei de mecànica per arreglar tot tipus de bicicletes. Tots els treballadors tenen un llarg recorregut dins del ciclisme i de l’esport. També tenen botiga online.
  • Centre Biker Girona: Aquest espai de 700m2 situats a la Plaça dels Països Catalans de Girona, inclou tots els serveis que necessites perquè gaudeixis de les experiències més apassionants sobre dues rodes: botiga, taller, espai per a socis, box d’autorentat, servei de lloguer, desinfecció i molt més.
  • Happy Bikes: A partir del juliol oferiran lloguer de bicicletes i material, taller, rutes i allotjament especialitzat en ciclistes i esportistes. Es troba a Madremanya, un poble amb molt d’encant medieval.

Si t’hem convençut i vols donar-li una oportunitat a això de moure’t sobre dues rodes, abans dona-li una ullada als bici-consells que t’ofereixen des de la plataforma gironina “Mou-te en bici” per fer-ho de forma segura!

Valoració total

MENU

Gironès